• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTube počeo da prikazuje 5 reklama prije početka videa

Autor Dušan Volaš

Korisnici će morati da sačekaju 30 sekundi prije nego što budu mogli da gledaju video.

 YouTube testira 5 reklama pre početka videa Izvor: Unsplash

Ukoliko ste nedavno primetili da vam YouTube prikazuje pet reklama umjesto dvije prije početka videa, niste jedini - platforma aktivno testira ovaj model.

YouTube je do sada, prije početka videa, svojim korisnicima koji ne plaćaju pretplatu prikazivao dve reklame koje se ne mogu preskočiti. Oni kojima ovo smeta su pronalazili načine da u potpunosti zaobiđu reklame, ali djeluje da se većina navikla na ovaj model. Ipak, čini se da je pet reklama iznerviralo mnoge, jer je sada veliki broj korisnika iskoristio Twitter da izrazi svoje nezadovoljstvo.

Ove žalbe nisu prošle neopaženo, te je i sam YouTube morao da odgovori na njih. Platforma je tvitovala da se to neće desiti na svim videima i da reklame neće biti duge - šest sekundi i ne više od toga. Dakle, ukoliko prije nekog videa bude pušteno pet reklama, korisnici će morati da sačekaju 30 sekundi kako bi mogli da gledaju ono što žele.

Kako blokirati YouTube reklame?

Ukoliko želite da blokirate reklame, jedan od načina jeste da se pretplatite na YouTube Premium, što će ukloniti sve reklame sa vašeg naloga na do 10 uređaja.

Ipak, ukoliko ne želite da platite, uvijek možete koristiti adblock dodatak za svoj pregledač na računaru (preporučujemo uBlock Origin), a ukoliko koristite Android telefon, možete instalirati NewPipe ili YouTube Vanced aplikaciju.

Takođe, ukoliko primarno koristite YouTube za slušanje muzike, YMusic je bila i ostala najbolja aplikacija za Android uređaje - štedi internet i omogućava reprodukciju kada je ekran isključen. Za uređaje koji pokreću iOS, preporučujemo Musi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS