• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pixel 7 Pro ima najbolju kameru na svetu, prestigao iPhone 14 Pro

Autor Dušan Volaš

Nedugo nakon što je iPhone 14 Pro pokazao šta umije na DxOMark testu, stigao je i Google Pixel 7 Pro da mnogima pomrsi konce.

 Google Pixel 7 Pro telefon sa najboljom kamerom na DxOMark testu Izvor: YouTube / Marques Brownlee / Screenshot

Kompanija Google je nedavno predstavila svoje Google Pixel 7 i Google Pixel 7 Pro pametne telefone. Iako Google nema tendenciju da često unapređuje senzore kamere, što nije uradio ni ovaj put, softverska unapređenja su očigledno bila značajna, jer je Pixel 7 Pro upravo izbio na vrh DxOMark liste telefona sa najboljom kamerom.

Iako mnogi sumnjaju u DxOMark test jer laboratorija sarađuje sa proizvođačima telefona, nema sumnje da je test objektivan, a to što kompanije podešavaju svoje kamere kako bi ostvarile što bolji rezultat može samo da donese korist krajnjim korisnicima.

Bilo kako bilo, laboratorija je kroz šake provukla i najnoviji telefon kompanije Google i došla do zaključka da njegova kamera, sa ostvarenih 147 poena, nadmašuje čak i iPhone 14 Pro. Nažalost, novi Pixel nije usamljen na prvoj poziciji, jer nije uspio da prestigne rezultat koji je postigao Honor Magic4 Ultimate.

Kako tvrdi DxOMark, kamera Pixel 7 Pro uređaja predstavlja značajno unapređenje u odnosu na prošlu godinu, što se najbolje ogleda pri slikanju zumiranih fotografija i u kvalitetu videa. Autofokus je brz i precizan, a u kombinaciji sa praćenjem lica, kamera se pokazala odlično pri fotografisanju grupe ljudi i "meta" koje ne miruju. Pohvale je dobila i selfi kamera, koja vjerno prikaziju boje lica i nudi zadovoljavajući nivo detalja, ali su selfiji izbiliza umeli da budu van fokusa.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS