• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilon Mask ušao u sjedište kompanije Twitter i donio umivaonik?!

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Mnogi vjeruju da je performans najbogatijeg čovjeka na planeti potvrda da će ispoštovati dogovor i kupiti Twitter.

 Ilon Mask u sjedište Twittera donio umivaonik Izvor: Twitter / @elonmusk

Ilon Mask, najbogatiji čovjek na svijetu, posjetio je sjedište kompanije Twitter i donio umivaonik, a ovaj potez je mnogima dokaz da će izvršni direktor kompanije Tesla ipak ispoštovati rok koji mu je dao sud za kupovinu platforme.

Podsjetimo, nakon što je sklopio dogovor o kupovini Twittera, Mask je odustao, navodeći da ova platforma ima više botova nego što je procijenjeno. Ipak, u sudskom procesu koji je pokrenut, ne bi li ga primorali da ispoštuje dogovor i nastavi sa kupovinom, advokati kompanije Twitter su istakli da Mask u privatnim porukama nigdje ne pominje botove, a jedini razlog koji je naveo za odustajanje je strah od trećeg svjetskog rata, što je saopštio svom bankaru.

Ipak, nakon što je postalo jasno da stvari ne idu u njegovu korist, Mask je pristao da kupi platformu po originalnoj cijeni od 54,2 dolara po akciji, odnosno po ukupnoj ceni od 44 milijarde dolara, a sud mu je dao rok do 28. oktobra da to učini.

U videu koji je najbogatiji čovjek na svetu objavio na svom Twitter profilu, pratioci su mogli da vide Maska kako ulazi u sjedište kompanije i donosi umivaonik. Zašto umivaonik? Mask je u opisu videa napisao frazu "let that sink in", što u bukvalnom prevodu znači "pustite taj umivaonik unutra", pa je ovaj performans bio igra riječima.

Kako je teško predvidjeti poteze milijardera, preostaje nam da sačekamo još malo i vidimo da li će zaista kupiti Twitter ili je sve ovo bilo samo potez za odlaganje suđenja, što su njegovi advokati već jednom željeli da urade nakon navoda uzbunjivača o sigurnosnim propustima platforme.

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS