• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tviteru prijeti bankrot, Maskova prva promjena se pokazala kao greška

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

U svom prvom obraćanju zaposlenima, Mask je upozorio da "bankrot nije isključen" ako promjene ne budu uspješne.

 Tviteru prijeti bankrot Izvor: YouTube / TED

Ilon Mask, novi vlasnik i izvršni direktor kompanije Tviter, prvi put se obratio zaposlenima, odnosno onima koji nisu otpušteni otkako je preuzeo platformu. Ipak, poruka koju im je poslao nije bila posebno ohrabrujuća, jer je upozorio da Tviter gubi toliku količinu novca da "bankrot nije isključen".

Tviter nije ostvario profit od 2019. godina, a prihodi od reklama su značajno opali nakon Maskovog preuzimanja, jer su se mnogi oglašivači povukli sa platforme, a najbogatiji čovjek na svijetu je rekao da bi platforma u 2023. godini mogla da izgubi nekoliko milijardi dolara. Takođe je sugerisao da budućnost ove društvene mreže zavisi od uspjeha Tviter Blue pretplate"Razlog zašto agresivno jurimo pretplatnike je da bi održali Twitter u životu", rekao je Mask.

Mask je takođe ponovio zaposlenima svoj stav da očekuje da rade iz kancelarije, poništavajući prethodnu politiku kompanije o "radu sa bilo kog mjesta". "Ako ste fizički sposobni da dođete u kancelariju, a ne pojavite se - prihvatamo vašu ostavku", zaprijetio je Mask.

Djeluje da preuzimanje ove platforme ne teče po planu, pogotovo nakon što su korisnici pokazali sve slabosti osvježene Blue pretplate. Naime, korisnici koji se pretplate na ovu uslugu sada vrlo lako mogu da plavu ikonicu verifikacije, ali ono o čemu kompanija nije razmišljala jeste da će mnogi to zloupotrebiti i imitirati poznate ličnosti i kompanije, pa smo mogli da vidimo Super Marija kako pokazuje srednji prst sa "zvaničnog" Nintendo naloga, ali i mnoge druge primjere koje možete vidjeti u galeriji ispod.

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS