• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traže saslušanje Ilona Maska u Evropskom parlamentu: Uvjeri nas da su ti namjere dobre

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Evroposlanici centrističke grupe Obnovimo Evropu su danas tražili da se u Evropskom parlamentu sasluša multimilijarder Ilon Mask kako bi se više saznalo o njegovim namjerama kao novog vlasnika društvene mreže "Tviter".

 Ilon Mask da bude saslušan u Evropskom parlamentu Izvor: Profimedia

"Iako još ne znamo koje su namjere novog vlasnika Tvitera, njegove dosadašnje izjave i djelovanje izazivaju zabrinutost", navela je ta grupa, treća po veličini u Evropskom parlamentu, u pismu predsjednici EP Roberti Mecoli.

"Ima dobrih razloga da se vjeruje da bi dosadašnji standardi Tvitera mogli biti oslabljeni u vrijeme kada je  važnija nego ikad ranije borba protiv miješanja u izbore, dezinformacija i govora mržnje", naveli su evroposlanici u pismu koje su potpisale potpredsjednica te grupe Dita Čaraznova i evroposlanica Sofi in't Veld.

Možda će vas zanimati

Ta poslanička grupa traži od predsjednice EP, Roberte Mecole, da pozove Ilona Maska na saslušanje u Evropskom parlamentu, da bi ga podsjetili na njegove obaveze po propisima EU i Kodeksu dobre prakse iz 2022. u vezi s dezinformacijama.

"Bez obzira na Maskove odluke, naša deviza će ostati: Naš kontinent, naša pravila. Treba da budemo uvjereni da će 'Tviter' nastaviti da djeluje protiv dezinformacija i govora mržnje", napisao je predsednik grupe Stefan Sežurne.

Možda će vas zanimati

 Najbogatiji čovjek svijeta preuzeo je 28. oktobra upravljanje "Tviterom" kojeg je kupio za 44 milijarde dolara, i odmah raspustio upravni odbor, otpustio rukovodioce i polovinu od 7.500 zaposlenih.

Mask se zalaže za "viziju apsolutne slobode izražavanja" koja, po njegovim kritičarima, može da otvori vrata svakojakom zastranjivanju.

Evropski komesar Tijeri Breton je Maska već upozorio da treba da poštuje nedavno usvojenu regulativu EU o velikim tehnološkim platformama.

(Beta - AP)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS