• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomirili se Ilon Mask i Tim Kuk, Twitter ostaje na Apple uređajima

Autor Dragana Božić

Uprkos optužbama i provokacijama, izvršni direktori kompanije Twitter i Apple su uspjeli da izglade odnose.

 Twitter ostaje na Apple uređajima Izvor: YouTube / TED, YouTube / CNN

Nakon što jeIlon Masku seriji tvitova napao kompaniju Apple zbog prekida reklamiranja na platformi u njegovom vlasništvu i u kojima je takođe tvrdio da tehnološki gigant želi da izbaci Twitter aplikaciju iz svoje prodavnice, izgleda da su on i Tim Kuk izgladili odnose tokom sastanka u sjedištu kompanije Apple.

"Između ostalog, riješili smo nesporazum oko potencijalnog uklanjanja Twitter-a sa App Store-a", napisao je Mask u novom tvitu. "Tim je bio jasan da Apple to nikada nije razmatrao". Najbogatiji čovjek na svijetu nije objasnio šta je bio inicijalni problem kompanije iz Kupertina sa Twitter aplikacijom, ali je bivši šef sigurnosti ove platforme rekao da je Apple označio različite probleme tokom procesa pregleda aplikacije.

Treba napomenuti da se u Maskovim najnovijim tvitovima ne pominje da li se Kuk pozabavio drugim optužbama koje je nedavno iznio. Pored problema sa App Store prodavnicom, Mask se takođe pridružio rastućoj grupi developera koji kritikuju Apple zbog uzimanja 30 procenata od svake prodaje. Mask je, kako bi izbjegao ove takse, navodno odložio ponovno lansiranje Twitter Blue pretplate.

Ostaje da se vidi da li će ovaj sastanak takođe značiti povratak Apple reklama na Twitter, nakon što je proizvođač iPhone uređaja postao najnovija kompanija koja odbija da se oglašava na toj platformi. Podsjetimo, Apple je bio najveći oglašivač na Twitter-u, gdje je godišnje ostavljao oko 100 miliona dolara na reklame.

Pogledajte kako je Ilon napadao Apple:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS