• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telefon za koji nikada niste čuli prijeti da sruši Samsung

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Zna se koja kompanija dominira na tržištu telefona na preklop - međutim - pojavio se uređaj koji prijeti da zauzme mjesto populatnih Galaxy Z Fold telefona.

 Predstavljen Tecno Phantom V Fold telefon Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Iako je ove godine na MWC 2023 sajmu Honor bio taj koji je ukrao šou svojim Magic Vs telefonom na preklop, konkurenciju je dobio samo dan nakon što su Magic uređaji ugledali svjetlost pozornice i privukli poglede svjetske javnosti. Izazivač koji se umiješao u trku je kompanija Tecno, koja je predstavila svoj prvi savitljivi telefon - Tecno Phantom V Fold.

Bez brige, teško da će vam iko zamjeriti ukoliko nikada niste čuli za Tecno. U pitanju je kineska kompanija koja je uglavnom prodavala telefone na tržištima jugoistočne Azije, i do sada nije imala preveliko prisustvo na sajmovima elektronike.

Međutim, čini se da Tecno nema namjeru da se valja u blatu sa ostalim proizvođačima, već direktno napada vrh ponude - Samsung Galaxy Z Fold4. Tecno je otvoreno prozvao najnoviji model južnokorejskog proizvođača, tvrdeći da je njihov ekran poklopca (odnos stranica 21:9) upotrebljiviji nego rješenje kompanije Samsung, te da prsti nisu skučeni prilikom dvoručnog korišćenja u zaklopljenoj formi. Unutrašnji ekran takođe posjeduje manji nabor u odnosu na Fold, što je postignuto zahvaljujući lakšoj, stabilnijoj i ravnijoj šarci

Ukoliko su brojke te koje vas zanimaju, unutrašnji (7,85 inča) i spoljašnji (6,42 inča) ekrani Tecno telefona dolaze sa istom podesivom brzinom osvježavanja od 10 do 120 Hz. Uređaj pokreće Dimensity 9000+ čipset kompanije MediaTek, uparen sa 512 GB interne memorije i 12 GB RAM. Baterija je kapaciteta 5.000 mAh i može se dopuniti snagom od 45 W, pa Tecno tvrdi da se to u redovnoj upotrebi prevodi na "punu bateriju za manje od sat vremena". Skener otiska prsta se nalazi na boku, a ni stereo zvučnici nisu izostali.

Tecno Phantom V Fold će biti dostupan sa velikim, okruglim sistemom kamera na poleđini, što će nesumnjivo kompaniju odvojiti od konkurencije. U pitanju su tri kamere - glavna od 50 MP, telephoto od 50 MP i ultraširokougaona od 13 MP. Izbor senzora bi trebao da osigura odlične performanse u noćnim uslovima, a Tecno je uvjeren u brzo i precizno fokusiranje u tamnim scenama.

Još uvijek je nejasno da li kompanija Tecno planira da svoj prvi telefon na preklop lansira i na naše tržište, ali ukoliko se pojavi, treba očekivati niže cijene u odnosu na konkurenciju, jer je u pitanju telefon preporučene maloprodajne cijene o 1.222 dolara.

(MONDO) 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS