• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plave kvačice stižu na Gmail, i zapravo su korisne

Autor Ilija Baošić

Za razliku od drugih platformi, Google neće naplaćivati plave kvačice.

 gmail dobija plavu kvačicu Izvor: Unsplash

Kompanija Google je najavila da plave kvačice stižu na Gmail. Iako vam je vjerovatno dosta gledanja ove ikonice za verifikaciju na platformama kao što su Twitter, Facebook i Instagram, plave kvačice na Gmail-u će zapravo biti korisne, jer će vam pomoći da razaznate između prevara i provjerenih mejlova poznatih brendova.

Plave kvačice ćete automatski moći da vidite u svom sandučetu već ovih dana ukoliko ste dobili mejl od neke kompanije koja koristi BIMI (Brand Indicators for Message Identification) funkciju. Korišćenje BIMI funkcije zahtijeva od pošiljalaca primjenu snažne autentifikacije i verifikacija logotipa brenda. Ovo omogućava kompanijama da prikažu svoj logo kao sliku avatara u mejlovima, pored svog imena i adrese.

Izvor: Google

Korisnici Gmail servisa će sada vidjeti kvačicu pored imena pošiljalaca koji su usvojili BIMI, što im dodatno pomaže da identifikuju legitimne mejlove i izbjegnu phishing napad ili prevaru.

Google kaže da snažna autentifikacija pomaže korisnicima i sigurnosnim sistemima da identifikuju i zaustave neželjenu poštu, istovremeno omogućavajući pošiljaocima da iskoriste povjerenje u njihov brend.

Plave Gmail kvačice su već počele da se primjenjuju, a ukoliko ih još uvijek ne vidite, Google kaže da ćete sačekati najviše tri dana.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS