• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imamo novog šampiona: Huawei P60 Pro je telefon sa najboljom kamerom na svijetu

Autor Ilija Baošić

Poznata laboratija za proveru kvaliteta fotografija je jasna - ako tražite telefon sa najboljom kamerom, P60 Pro je na vrhu.

 Huawei P60 Pro telefon sa najboljom kamerom DxOMark laboratorija Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Nakon premijere koja je 9. maja održana u Minhenu, stigla je jedna od najznačajnijih potvrda da je Huawei predstavljanjem novog modela odradio vraški dobar posao, jer je laboratorija DxOMark upravo objavila rezultate svog testiranja i zaključila da je Huawei P60 Pro telefon sa najboljom kamerom na svijetu!

O senzorima koji se kriju u interesantnom ostrvu kamere se malo zna, jer kompanija nije otkrila ko ih je proizveo, ali to je najmanje važno sve dok je kvalitet fotografija na nivou, a jeste. Na testu poznate laboratorije Huawei P60 Pro je ostvario impresivan rezultat od čak 156 poena, čak 3 poena više od Oppo Find X6 Pro uređaja koji je na drugom mjestu, odnosno 4 poena više od Honor Magic5 Pro telefona, koji je, kada je naše tržište u pitanju, do sada bio uređaj sa najboljim kamerama.

Koliko je ovaj poduhvat impresivan najbolje govori činjenica da je Huawei P60 Pro ostvario najbolje rezultate u pet od sedam kategorija, a ništa manje pohvalno nije ni to što u "Video" kategoriji kaska za iPhone 14 Pro Max modelom, koji je godinama u ovom segmentu neprikosnoven, za samo 2 poena.

DxOMark za Huawei P60 Pro kameru kaže da nudi odlične performanse, zbog čega je idealna za snimanje svih vrsta slika i videa, u svim uslovima, a pogotovo ističu kako se pokazala u uslovima slabog osvjetljenja. Prema testu, telefon je odlično fotografisao boju kože, čak i u zahtjevnim uslovima, a promjenjivi otvor blende je bio odličan za čuvanje objekata u fokusu zahvaljujući velikoj dubini polja. Detalja ima na pretek, čak i kada se zumira, a posebno je oduševila telephoto kamera i njena sposobnost fotografisanja makro slika.

Ono šte se laboratoriji nije svidjelo jeste da je renderovanje detalja u zahtjevnim uslovima ponekad izgledalo neprirodno, da se prikaz u aplikaciji razlikuje od finalne slike, kao i da je vidljiva tranzicija fokusa prilikom snimanja videa.

Na SmartLife portalu ćete uskoro moći da pročitate recenziju Huawei P60 Pro telefona, odnosno naše mišljenje o svim aspektima ovog uređaja. Do tada, u galeriji ispod možete videti neke fotografije koje smo uslikali telefonom tokom boravka u Minhenu, ali i pročitati naše prve utiske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS