• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od jeftinog Iphone-a bar još dvije godine

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ukoliko spadate u grupu koja želi iPhone, ali ne i da izdvoji pozamašnu svotu novca, bojimo da ćete se načekati za novi SE model.

 Kad izlazi novi iphone SE Izvor: Unsplash

Nakon "nekoliko razgovora" sa kompanijama unutar Apple lanca snabdijevanja, analitičari Barclays banke vjeruju da najvrijednija tehnološka kompanija na svijetu ne planira da lansira četvrtu generaciju iPhone SE telefona 2024. godine.

Analitičari Tom O'Mali i Blejn Kurtis vjeruju da razlog ovakve odluke kompanije Apple leži u tome da gigant još uvijek nije uvjeren da će na vrijeme uspeti da proizvede sopstveni 5G modem, čemu se, nesumnjivo, najviše raduje kompanija Qualcomm, čiju tehnologiju Apple koristi u svojim telefonima.

Prema insajderskim informacijama, Apple od 2018. godine pokušava da proizvede sopstveni 5G modem, ali do sada nisu imali uspjeha, iako su 2019. kupili Intel-ovu diviziju za razvoj modema za pametne telefone.

Poznati analitičar Ming Či Kuo rekao je u aprilu da Apple planira početak masovne proizvodnje sopstvenih 5G modema najranije 2025. godine, što, ako se pokaže kao tačno, znači da će i iPhone 16 serija uređaja sljedeće godine stići sa rješenjem kompanije Qualcomm.

Ipak, nema sumnje da Apple radi na četvrtoj generaciji jeftinijeg iPhone telefona. Prema saznanjima do kojih je došao Kuo, taj uređaj bi mogao da izgleda veoma slično regularnom iPhone 14 modelu, odnosno da bi mogao da ima OLED ekran, dijagonale od 6,1 inča, i Face ID sigurnosni sistem za skeniranje lica. Ono što nije jasno jeste da li će Apple lansirati novi iPhone SE ukoliko ne bude uspio da proizvede sopstveni modem, odnosno ukoliko zbog neuspjeha u potpunosti odustane od razvoja i nastavi da koristi Qualcomm-ovo rješenje.

Aktuelni iPhone SE je lansiran u martu 2022. godine, i zasniva se na iPhone 8 modelu, baš kao i iPhone SE druge generacije, koji je lansiran dvije godine ranije. Kupci ovog telefona dobijaju LCD ekran od 4,7 inča, Touch ID, 5G, kameru od 12 MP, kao i A15 Bionic čipset koji se takođe nalazi u iPhone 14 i iPhone 14 Plus modelima.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS