• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ažuriranje iPhone telefona više nije isto - novu vrstu nadogradnje preuzmite već sada

Autor Ilija Baošić

Ne propustite da preuzmete iOS 16.4.1 (a) ažuriranje - prvo takve vrste.

 Stigla nova vrsta nadogradnje za iPhone telefone iOS Izvor: SMARTLife

Gotovo godinu dana nakon što je Apple najavio da radi na novoj vrsti nadogradnji, upravo smo dobili prvo takvo ažuriranje - 16.4.1 (a).

Nazvan RSR (Rapid Security Response), ovaj vid zakrpe će omogućiti gigantu iz Kupertina da svoje telefone ažurira mnogo mnogo brže i aktivno ispravi sigurnosne nedostatke koji se aktivno eksploatišu od strane zlonamjernih aktera ili predstavljaju ozbiljnu prijetnju korisnicima.

Prema saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu, RSR ažuriranja "donose važne sigurnosne nadogradnje između novih verzija softvera".

Nova vrsta ažuriranja je dostupna za sve korisnike koji pokreću iOS 16.4.1 verziju operativnog sistema. Kada instalirate svoju prvu RSR nadogradnju, informacija o verziji softvera će biti dopunjena slovom, a u ovom slučaju je to slovo "(a)".

Ukoliko niste automatski obaviješteni o novoj sigurnosnoj zakrpi, potrebno je da, kao i do sada, odete u Settings > General > Software Updates i ručno je odobrite. Ukoliko želite da telefon to automatski radi umjesto vas, u "Software Updates" sekciji otvorite "Automatic Updates", a zatim se postarajte da je "Security Responses & System Files" polje uključeno.

Prva RSR nadogradnja je stigla i za korisnike Apple računara koji pokreću macOS 13.3.1 verziju operativnog sistema, pa ukoliko spadate u njih, ne propustite da je i vi instalirate kako biste bili bezbjedniji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS