• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši Twitter uvodi glasovne i video pozive - broj telefona neće biti potreban!

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ellon Musk vlasnik nekada popularne Twitter društvene mreže koja je promijenila naziv u X, najavio je da će ova aplikacija dobiti još novih funkcija, ovoga puta je u pitanju video i glasovno pozivanje

 Video pozivi stižu na X Izvor: Screenshot

Kako god da zovete društvenu mrežu X ili Twitter, nakon preuzimanja od strane vlasnika kompanije Tesla je prošla kroz promjenu identiteta. Uprkos tome, aplikacija je i dalje veoma popularna i dobija mnoštvo novih funkcija kako bi platforma bila još bolja i aktuelnija. Danas je Elon Musk najavio da X uskoro uvodi video i glasovne pozive, nešto što će podijeliti mišljenje mnogih korisnika.

Musk je na svom X nalogu najavio da će mogućnost video poziva i telefoniranja funkcionisati na: iOS, Android, Mac i PC operativnim sistemima. Dakle, pokrivene su sve glavne platforme.

Još jedna prednost je što vam neće trebati telefonski broj da biste započeli telefonski poziv. Ovo navodi na pomisao da će ova mogućnost funkcionisati isključivo na osnovu korisničkog imena osobe koju pozivate.

Još jedna stvar koju je Musk istakao je da će ova funkcija učiniti X efektivnim globalnim adresarom, što ima smisla s obzirom na to da sada možete kontaktirate bilo koga na platformi putem telefonskog poziva.

Nažalost, Elon Musk nije otkrio druge detalje o najnovijim funkcijama koje dolaze na X društvenu mrežu (ranije poznatu kao Twitter), ali se sa sigurnošću može reći da je u pitanju definitivno zanimljiva funkcionalnost i koja se od strane mnogih korisnika očekuje sa velikim nestrpljenjem u svom konačnom izdanju, prenosi Benchmark.rs.

(MONDO)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS