• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone telefoni sa starom Twitter aplikacijom se prodaju za čak 25.000 dolara

Autor Ilija Baošić

Twitter brendinga više nema, a ukoliko želite da posjedujete parče istorije, moraćete da izdvojite ozbiljnu sumu.

 iPhone sa starom Twitter aplikacijom prodaja Izvor: Unsplash

Ilon Mask je svoju ideju preimenovanja društvene mreže Twitter u X sproveo u djelo. Popularna platforma je dobila novi logo i novo ime, sajt x.com trenutno preusmjerava korisnike na Twitter prije nego što postane podrazumijevana destinacija, a promijenjene su i ikonice zvanične aplikacije za Android i iPhone uređaje. Međutim, mnogi su u posljednjem primeru vidjeli priliku da zarade, te su na oglasima osvanuli listinzi iPhone uređaja sa neažuriranom aplikacijom, za koje vlasnici traže ogromne svote novca.

Izvor: SMARTLife

Cijene iPhone uređaja koji i dalje imaju staru Twitter ikonicu su različite - od "razumnih" 800 do 15.000 dolara. Međutim, listing koji je nama posebno zapao za oko je objavljen na eBay sajtu, gdje je korisnik louneymor1 za svoj iPhone 11 Pro Max tražio vrtoglavih 25.000 dolara (oko 23 hiljade evra).

eBay nije jedino mjesto gdje prodavci pokušavao da zarade novac na istorijskom rebrandingu popularne društvene mreže, već neki od njih isto pokušavaju i na X-u (Twitter-u).

Naravno, prodavci mogu da traže koliko god novca žele, a da li će neko zaista to i platiti je već sasvim druga priča. Međutim, čak i da plate, to ne bi bilo nečuveno - nedavno je originalni iPhone u vakuum pakovanju prodat za rekordnih 190 hiljada dolara. Slične pokušaje smo vidjeli i kada je Flappy Bird igra uklonjena prodavnica aplikacija, nakon čega su cijene iPhone telefona koji su i dalje posjedovali ovu igru dostizale 100.000 dolara.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS