• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone 15 Pro Max će imati ekran kao nijedan telefon do sada

Autor Ilija Baošić

Apple želi da skine Xiaomi 13 pametni telefon sa trona.

 iPhone 15 Pro Max će imati najtanje okvire ekrana ikad Izvor: Twitter / @jonjuhan

Kada je Apple lansirao aktuelnu iPhone seriju uređaja, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max su bili prvi pametni telefoni ove kompanije koji su odbacili notorni "notch" i implementirali izrez u obliku pilule. Međutim, Dynamic Island, kako gigant iz Kupertina naziva ovaj sistem, prema najnovijim informacijama stiže na sve iPhone 15 telefone.

Ovu promjenu smo imali priliku da vidimo na osnovu slike koju je procurio popularni tviteraš Ice Universe, poznat po pouzdanim insajderskim informacijama o industriji, na kojoj se vide stakleni paneli telefona koje bi Apple trebalo da predstavi i lansira početkom septembra.

Izvor: Twitter / @UniverseIce

Na slici iznad možete da vidite kako će izgledati staklo dva telefona čija dijagonala ekrana će iznositi 6,1 inč - iPhone 15 i iPhone 15 Pro, kao i prednje staklo dva veća modela od 6,7 inča - iPhone 15 Plus i iPhone 15 Pro Max.

Ukoliko je ono što vidimo na slici istina, iPhone 15 Pro Max imaće najmanje okvire ekrana na pametnom telefonu do sada, baš kao što su glasine i predviđale. Trenutni rekorder je Xiaomi 13, čiji okviri su debljine 1,81 mm, a očekuje da ta dimenzija iznosi samo 1,55 mm na najskupljem Apple modelu. Takođe se očekuje da budu blago zakrivljeni u odnosu na iPhone 14 Pro uređaje, što bi ih više približilo izgledu Apple Watch pametnih satova.

Osim ekrana, očekuje se da svi modeli nove serije odbace Lightning i stignu sa USB-C portom. Regularni modeli bi trebalo da posjeduju ravne ivice i aluminijumsku šasiju, dok bi Pro modeli trebalo da stignu sa blago zakrivljenim ivicama i titanijumskim ramom. Kruže glasine i da bi prekidač za gašenje tona mogao da bude zamijenjen dugmetom koje ćemo sami programirati.

Kada je u pitanju čipset, na ovom polju nas ne očekuju iznenađenja. Pro modeli će i dalje posjedovati najmoćniji čip, odnosno A17 Bionic izrađen na 3 nm proizvodnom procesu, a kupci regularnih modela će morati da se zadovolje prošlogodišnjim rješenjem.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:13
Xiaomi 13 pametni telefon
Izvor: Xiaomi
Izvor: Xiaomi

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS