• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft Paint se pretvara u Photoshop

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Microsoft Paint je jedan od alata koji je više koristio za ismijavanje nečijeg znanja obrade slika, nego što je zaista korišćen. To bi moglo da se promijeni

 MS VINDOVS Izvor: Shutterstock

Microsoft ima ozbiljne planove sa Paint aplikacijom. Najnovija ažuriranja na Insider verzijama Windows 11 pokazuju da će Paint dobiti jednu od bitnih funkcija rezervisanih za alate kao što je Photoshop – uklanjanje pozadine, piše na zvaničnom Windows blogu, prenosi Benchmark.

Eliminisanje pozadine slike da bi se izolovao određeni objekat je nešto što oduzima mnogo vremena ako se radi ručno. Međutim najnovije Paint ažuriranje uključuje automatski alat za uklanjanje pozadine sve ovo radi umesto vas.

„Sa ovim ažuriranjem, uvodimo uklanjanje pozadine! Sa alatom za uklanjanjem pozadine, sada možete automatski ukloniti pozadinu bilo koje slike samo jednim klikom ostavljajući glatki izrez subjekta. Uklanjanje pozadine može otkriti subjekt sa cijelog platna ili iz selekcije pomoću alatke za izbor.“

„Da biste započeli, nalijepite ili uvezite sadržaj na sliku i kliknite na novo dugme za uklanjanje pozadine na traci sa alatkama da biste uklonili pozadinu na cijeloj slici. Takođe možete koristiti pravougaonik za izbor da biste odredili oblast koju želite da biste uklonili pozadinu“.

Za sada je ažurirana verzija Paint aplikacije dostupna samo korisnicima Windows 11 operativnog sistema koji su se prijavili za "Canary" ili "Insider" kanale, ali ako je suditi po dosadašnjoj praksi, ne bi trebalo da prođe mnogo vremena prije nego što se nova opcija pojavi kod svih Windows 11 korisnika.

(MONDO)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS