• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ove moćne "robokap" patike u sebi kriju ozbiljno moćan gejming PC, a ozbiljno i koštaju

Autor Miloš B. Jovanović

Cooler Master Sneaker X možda kao patike izgledaju previše ekstravagantno, ali se u njihovom avangardnom oklopu nalazi igračka mašina kakvu bi svaki gejmer poželio

 patike gejming pc Izvor: Cooler Master

Bilo da ste strastveni kolekcionar ili samo ljubitelj patika, a još ako ste ludi za tehnološkim inovacijama, onda ćete definitivno odlijepiti za novim Cooler Master Sneaker X modelom.

Možda kao patike izgledaju previše ekstravagantno, ali njihov avangardni dizajn lako opravdava činjenica da je u istom oklopu spakovan jedna ozbiljan gejming računar.

I pored toga što imitira autentičan izgled patike, ovaj neobični sistem nipošto ne žrtvuje vizuelni uređaja zarad njegovih performansi.

Pokreće ga punokrvni Intel Core i7-13700K procesor, dok je za gejming momenat najviše zadužena Nvidia GeForce RTX 4070 Ti grafička kartica.

Zajedno sa 32GB DDR5 RAM memorije i 2TB NVMe prostora za skladištenje podataka, cijeli sistem na okupu drži mini-ITX matična ploča pričvrščena za mini ITX šasiju. Kompjuter strujom snabdijeva SFX napajanje snage 850W.

Kompletnu "skalameriju" upotpunjuje masivno AIO tečno hlađenje od 360 milimetara, dok su za ventilaciju zaduženi bočni otvori za protok vazduha i usisni ventilatori od 120 milimetara.

Kao i kod većine mini-ITX rešenja, Cooler Master patike koriste dizajn dvostruke komore kako bi sve komponente komforno mogle da se spakuju u kućište.

Tako se u lijevoj komori nalaze matična ploča sa procesorom i RAM memorijom, M.2 slotovi i AIO pumpa hlađenja. U lijevoj komori smještena je grafička kartica.

Cooler Master Sneaker X, patike kompjuter
Izvor: YouTube / Cooler Master

I kao što to kod ovakvih ekstravagantnih uređaja obično biva, jedina mana je visoka cijena, pa je tako za ove gejmerske patike potrebno izdvojiti prilično ozbiljnu sumu od – 3.799 dolara.

Ako vam je to preskupo, Cooler Master nudi i nešto povoljniju verziju patika, opremljenju GeForce RTX 4070 karticom, uz istu procesor i iste količine rama i storidža. Cijena ove "osiromašene" verzije je – 3.499 dolara.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS