• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđeno: Evo kada stiže Android 14

Autor Ilija Baošić

Pitate se gdje je novi Android? Samo što nije.

 Android 14 izlazi 4 oktobra Izvor: YouTube / 9to5Google / Screenshot

Google, za razliku od kompanije Apple, nije tako konstantan sa datumima lansiranja nove verzije operativnog sistema, pa ne čudi da su se mnogi pitali gde je novi Android u avgustu i septembru. Međutim, čekanju na odgovor je sada kraj - Android 14 izlazi 4. oktobra, istog dana kada će biti lansirani Pixel 8 i Pixel 8 Pro telefoni.

Ova informacija nam stiže zahvaljujući kompaniji Telus, kanadskom operatoru, koji je na svom forumu objavio listu telefona koji će u narednom periodu dobiti nadogradnje i sigurnosne zakrpe, a među njima se našlo i devet Google Pixel uređaja, pored polja u kojima piše "Android U".

Izvor: SmartLife / Telus

Očigledno je da je ovaj potez operatora bio nespretan, jer su ovi uređaji skinuti sa liste čim je objava privukla medijsku pažnju, ali napravljena je i jedna greška. Među uređajima koje vidite iznad, jedino ime koje ne pripada je Pixel 4a, koji je izgubio podršku i nije planiran za Android 14 nadogradnju, a čiji korisnici nisu dobili ni beta verzije novog softvera.

Iako Pixel telefoni nisu zvanično dostupni u Srbiji, ova vijest može da obraduje i korisnike mnogih drugih brendova, a oni koji će među prvima dobiti Android 14 su vlasnici Samsung telefona.

Samsung je obećao da ćemo ove godine vidjeti bržu nadogradnju nego ikad pre, pa bi prvi telefoni ovog proizvođača trebali da dobiju One UI 6 pre kraja godine. Još uvijek ne znamo tačne datume, ali ukoliko vas zanima da li je i vaš uređaj podržan, pogledajte da li se nalazi na listi 38 modela koji jesu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:23
Pixel 8 i Pixel 8 Pro tizer
Izvor: Made by Google
Izvor: Made by Google

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS