• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tehnologija u službi zdravlja: Otvorena prva pametna Health laboratorija u Evropi

Health laboratorija u Finskoj okuplja tim od šest doktora i 20 eksperata iz fiziologija, AI, mašinskog učenja, testiranja softvera i softverskog inženjeringa

 prva Health laboratorija u evropi Izvor: Huawei

Na površini od gotovo hiljadu kvadratnih metara, u Helsinkiju je otvorena novu Huawei Health laboratorija, opremljena prvoklasnom sportskom opremom i osposobljena za preko 20 različitih sportova. Tu je i platformu za istraživanja Huawei sektora za zdravlje i fitness.

Huawei nastavlja da ulaže u razvoj i istraživanje sporta i zdravlja da bi odgovorio na sve veću potražnju korisnika širom svijeta.

Health laboratorija u Finskoj, treća od 2016. godine, okuplja multidisciplinarni istraživački tim, koji čini šest doktora i 20 eksperata iz pet različitih polja – fiziologija, AI, mašinsko učenje, testiranje softvera i softverski inženjering – iz sedam različitih zemalja Evropske unije.

Na ovaj način, osigurano je da svaki aspekt istraživanja i razvoja zdravlja i sporta bude u skladu sa svjetskim standardima.

Izvor: Huawei

Laboratorija je kreirana tako da vjerno predstavlja sportsko okruženje i različite scenarije, u pet velikih prostora za testiranje koje pokrivaju više od 20 sportova i prate preko 200 fizioloških i biomehaničkih markera.

Glavnih 5 prostorija uključuju bazen, multifunkcionalnu traku za trčanje koja testira i trčanje i vožnju bicikle sa opcijom importovanja GPX podataka sa GPS uređaja za simulaciju terena i ruta u prirodi, kao i otvorenu teretanu koja podržava različite kardiovaskularne vježbe.

Učinak se meri pomoću naprednih uređaja, kao i uz poslednje Huawei nosive uređaje, kao što je Huawei Watch GT 4.

Kako je skijanje jedan od najpopularnijih sportova u Evropi, ova laboratorija posjeduje i simulator skijanja sa podesivom brzinom, nagibom i interaktivnim rutama i stubićima, uz senzore koji detektuju brzinu, poziciju, uglove i ukupni učinak.

Izvor: Huawei

Laboratorija će iz dana u dan sprovoditi istraživanja uz upotrebu najnovijeg Huawei pametnog sata, Huawei Watch GT 4, koristeći njegove vodeće tehnologije za praćenje zdravlja, fizičke aktivnosti i prikupljanje preciznih fizioloških podataka.

Na primer, TruSports funkcija meriće sposobnosti korisnika, priklupljati i analizirati podatke, kreirati personalizovane sugestije za unapređenje forme i planove treninga, pomažući korisniku da na naučno proveren način stekne zdrave životne navike. Takođe, Stay Fit aplikacija i Activity Ring obezbjeđuju alat za praćenje učinka tokom treninga za bolje razumijevanje potrošnje energije i zdravlja srca.

U cilju sveobuhvatnog unapređenja kvaliteta života korisnika kroz inovativne tehnologije za sport i zdravlje, Huawei aktivno sarađuje sa finskim institucijama i regionalnim evropskim ekspertima.

Huawei je trenutno jedini brend nosivih uređaja koji sarađuje sa renomiranim institucijama i programima kao što je iCARE4CVD, gdje učestvuje u razvoju metoda za unapređenje motivacije korisnika, kao i za unapređenje skrininga za kardiovaskularne bolesti.

BONUS VIDEO:

HUAWEI WATCH GT 4
Izvor: YouTube / Huawei Mobile

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS