• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa ovim telefonom zaboravićete na power bank: Novi Oukitel ima bateriju od nevjerovatnih 22.000mAh

Posljedica ili mana robusnosti modela WP19 Pro ogleda se u debljni od čak 29 milimetara i težini koja iznosti gotovo nevjerovatnih – 592,3 grama, pa bi ovaj telefon mogao ponovo da vrati nekada korišćeni izraz "cigla" u modu

 Oukitel WP19 Pro baterija od 22.000mAh Izvor: Oukitel

Kineski Oukitel je svoj robusni pametni telefon WP19 predstavio još u junu prošle godine. Sada nam stiže vijest da će taj brend uskoro predstaviti i Pro model, i to već sljedećeg meseca, najvjerovatnije 12. decembra.

A nešto više od tri nedjelje ranije, već su poznati detalji o tom ne baš sasvim običnom telefonu, od kojih su neki zaista impresivni.

Oukitel WP19 Pro pokreće gejming procesor MediaTek Helio G99 u kombinaciji sa 12GB RAM-a i 256GB interne memorije, proširive do čak 2TB. Telefon ima FullHD+ LCD ekran dijagonale 6,8 inča, sa Gorilla Glass zaštitom i brzinom osvježavanja od 120Hz, što predstavlja unapređenje u odnosu slabiji WP19 sa osvježavanjem od 90Hz.

Kapacitet baterije takođe je povećan za 1.000 mAh, što znači da će WP19 Pro napajati "akumulator" od 22.000 mAh. Brzina punjenja, međutim, ostaje ista – samo 33W.

Telefon pokreće Android 13 operativni sistetm, za koji još uvijek nije sasvim poznato koliko će nadogradnji ubuduće dobiti.

Ovaj robusni pametni telefon je opremljen sistemom kamera sa tri senzora: glavnim Samsungovim od 64MP, zatim Sonyjevim Night Vision senzorom od 20MP, kao i makro kamerom od 2MP. A tu je i prednja selfi kamera veličine 16MP.

Oukitel WP19 Pro na tržište stiže pod sloganom: "Najsigurniji i najčvršći – 22.000 mAh Explorer+". Dokaz za tu tvrdnju proizvođač nudi u vidu IP68, IP69K i MIL-STD-810H sertifikata.

Međutim, posljedica ili mana te čvstine i tolike robusnosti ovog uređaja ogleda se u njegovoj debljni od čak 29 milimetara i težini sličnijoj telefonima sa početaka mobilne ere nego savremenim smartfonima, koja iznosi gotovo nevjerovatnih – 592,3 grama.

Više informacija o cijenama i dostupnosti svakako neobičnog Oukitel WP19 Pro telefona biće poznato sljedećeg mjeseca.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS