• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I u liftu, i u metrou: Novi telefoni Honor 100 serije donose najbolje telefoniranje do sada

Autor Miloš B. Jovanović

Inovativni C1 čip, na koga je Honor posebno ponosan, bira baznu stanicu sa najboljim signalom za uspostavljanje veze, a sposoban je i "da se prebacuje" sa jedne stanice na drugu

 Honor 100 serija specifikacije Izvor: Honor

Kao što je prethodno i najavljivano, Honor je i zvanično predstavio dva nova pametna telefona više srednje klase – Honor 100 i Honor 100 Pro. Bez previše iznenađenja, zvanična promocija je uglavnom potvrdila ono što su glasine prethodno sugerisale.

Sa dolaskom serije 100, inaugirisan je novi Qualcomm-ov čipset namijenjen snažnijim telefonima srednjeg tržišnog segmenta – Snapdragon 7 Gen 3 procesorom, koji pokreće "osnovni" model 100, dok je snažniji Honor 100 Pro opremljen Snapdragon 8 Gen 2 procesorom.

Osim novog Snapdragon procesora, Honor se ovde hvali i posebno razvijenim RF C1 čipomkoji korisnicima omogućava kvalitetnije obavljanje poziva čak i u najzahtevnijim uslovima. Čip funkcioniše tako što bira baznu stanicu sa najboljim signalom za uspostavljanje veze, a ukoliko postoji Wi-Fi mreža telefon lako može "da se prebacuje" sa jedne bazne stanice na drugu.

Iz Honor-a zato tvrde da će telefoni serije 100 imati znatno stabilniju vezu kod obavljanja poziva tokom putovanja brzim vozom, kao i bolji prijem internet signala i stabilniji prikaz videa u liftovima ili podzemnoj željeznici.

Honor 100 Pro ima OLED ekran dijagonale 6,78 inča i dolazi u kombinaciji sa 12 ili 16GB RAM-a, kao i od 256 do 1TB prostora za skladištenje podataka.

Sistem kamera je opremljen sa tri senzora. Tu su glavna od 50 i ultraširoka kamera od 12MP. A Honor je ovom modelu dodao i treći senzor veličine 32MP sa zumom do 50X, koji ima optičku stabilizaciju slike.

Telefon napaja baterija kapaciteta 5.000 mAh sa podrškom za brzo punjenje od 100W i bežično punjenje od 66W. Kineski proizvođač tvrdi da se baterja 0 do 100 odsto kapaciteta napuni za 42 minuta.

Honor 100 Pro je dostupan u četiri boje: crnoj, bijeloj, plavoj i ljubičastoj. Površina zadnjeg panela posljednje dvije varijante napravljena je od imitacije kože.

A kada je o cijenama riječ, model sa 12GB RAM-a i 256GB interne memorije će se prodavati po cijeni od 440 evra, dok će za najskuplju konfiguraciju sa 16GB RAM-a i 1TB prostora za podatke biti potrebno 565 evra.

Honor 100 Series
Izvor: YouTube / Sparrows News

Honor 100 je opremljen OLED ekranom dijagonale 6,7-inča sa rezolucijom od 1.220p, ispod koga je smešten senzor otiska prsta. Kao što smo već pomenuli, pokreće ga novi Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 procesor, koji ima CPU sa jednim Cortex-A715 jezgrom koje radi na 3,15 GHz, još tri na 2,4 GHz i četiri Cortex-A510 jezgra na 1,8 GHz.

Sa zadnje strane uređaja se nalaze dvije kamere: glavni Sony IMX906 senzor od 50MP sa otvorom blende f/1,96 i optičkom stabilizacijom slike, kao i ultraširoka kamera od 12MP sa vidnim poljem od 112 stepeni. Sa prednje strane je smještena selfi kamera od 50MP (f/2,1).

I Honor 100 napaja baterija kapaciteta 5.000 mAh, sa identičnom podrškom za brzo i bežično punjenje.

Telefon je dostupan u crnoj, bijeloj, plavoj i ljubičastoj boji, njegova cijena u konfiguraciji 12/256 GB iznosi 320 evra.

Oba nova Honor telefona koriste Android 13 operativni sistem, "presvučen" Honor-ovim MagicOS 7.2 interfejsom, kao i Honor Histen zvučnu prodršku (3D surround sound). Uređaji podržavaju NFC, kao i Bluetooth 5.3 i Wi-Fi 6 standarde.

BONUS VIDEO:

Honor 100
Izvor: YouTube / Sparrows News

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS