• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viberu dodijeljen sertifikat koji potvrđuje najviši nivo sigurnosti, pristupačnosti, povjerljivosti i privatnosti!

Autor Dušan Volaš

Viber je nosilac sertifikata koji se dodjeljuje organizacijama koje demonstriraju najbolje bezbjednosne prakse u svojoj klasi.

 Viber dobio SOC 2 tipa II sertifikat Izvor: Viber

Viber, najpopularnija platforma za privatnu i bezbjednu razmjenu poruka i glasnovnu komunikaciju sa uspjehom je okončala proces sertifikacije po standardu SOC 2 (Service Organization Control) tipa II. SOC 2 predstavlja standard revizije razvijen od strane Američkog instituta za sertifikovane javne račune (AICPA) čiji rigorozni kriterijumi imaju za cilj da utvrde najviši nivo sigurnosti, pristupačnosti, poverljivosti i privatnosti korisničkih podataka.

Revizija koju je sprovela jedna od najvećih mreža profesionalnih servisa na svijetu, Ernst & Young, potvrdila je da praksa, pravila, procedure i operacije Rakuten Vibera ispunjavaju SOC 2 standarde.

"Dodela sertifikata usaglađenosti sa kriterijumima SOC 2 tipa II predstavlja značajnu prekretnicu za Rakuten Viber i svjedoči o našoj potpunoj posvećenosti ka osiguranju bezbjednosti i privatnosti naših korisnika", izjavio je Liad Šel, potpredsjednik odjeljenja inženjeringa i CISO aplikacije. "Ovaj sertifikat potvrđuje naš proaktivan pristup bezbjednosti informacija i posvećenost održavanju najviših standarda zaštite podataka. Nastavićemo da dajemo prioritet povjerljivosti i integritetu informacija koje su nam povjerene, u nastojanju da obezbijedimo sigurnu i pouzdanu platformu za razmenu poruka članovima naše globalne zajednice".

Pored usaglašenosti sa SOC 2, iz kompanije Rakuten Viber kažu da nastavljaju sa daljim poboljšanjem svoje infrastrukture kroz primjenu dodatnih slojeva otpornosti i još pomnijim praćenjem aktivnosti na njenoj platformi. Već tokom 2016. godine Viber je postao jedna od prvih vodećih aplikacija za razmjenu poruka koja je kao standard primenila enkripciju s-kraja-na-kraj za sve privatne direktne grupne prepiske i video pozive.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS