• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi Redmi sa kamerom od 108MP stigao u Evropu: Evo šta sve dobijate za samo 200 evra

Iako je kapacitet baterije ostao isti – 5.030 mAh, druga velika promjena u odnosu na Redmi 12 je gotovo duplo brže punjenje od 33W snage

 Xiaomi Redmi 13 specifikacije Izvor: Redmi

I pored toga što još uvijek nije imao zvaničnu svjetsku/evropsku premijeru, Xiaomi Redmi13 je stigao na evropsko tržište, a prodaja je prije nekoliko dana počela u Portugaliji.

To je prvi Redmi pametni telefon opremljen glavnom kamerom od 108 MP sa Samsungovom ISOCELL HM6 senzorom od 1/1,67 inča, koji donosi 9-u-1 tehnologiju kombinovanja piksela (pixel binning) i zum sa uvećanjem od 3X. Osim toga, kada je o kamerama riječ, u odnosu prošlogodišnjih 8MP sa Redmi-ja 12, selfi kamera je ovdje nadograđena senzorom od 13MP.

Iako je kapacitet baterije ostao isti – 5.030 mAh, još jedna važna promjena u odnosu na prethodnu generaciju je brzo punjenje snage 33W (skoro duplo snažnije od prošlogodišnjih 18W), koje bateriju do 100 odsto kapaciteta napuni za 62 minuta.

Novi Redmi 13 je opremljen FHD+ LCD ekranom dijagonale 6,79 inča sa osvježavanjem od 90Hz, što je idenično prethodnoj generaciji. Osvijetljenost displeja je maksimalnih 550 nita. Uređaj je sa prednje strane zaštićen Gorilla Glass staklom, ali Xiaomi nije precizirao o kojoj je verziji riječ.

Telefon pokreće MediaTek-ov Helio G91, sličan prošlogodišnjem G88, od koga ga najviše razlikuje podrška za kamera senzor od 108MP.

Telefon je dostupan u tri memorijskih konfiguracija: 6/128GB, 8/128GB i 8/256GB. Kapacitet memorije je moguće proširiti za do 1TB, pomoću microSD kartice za koju ovdje postoji odgovarajući slot, navodi GSM Arena. Pored toga, virtuelna RAM memorija takođe ima mogućnost proširenja osnovnog kapaciteta za do 16GB.

Vrijedno pomena je i to da ovaj uređaj dolazi sa dvije stvari koje sve više nedostaju novim modelima pametnih telefona: priključakom za slušalice od 3,5 milimetra i FM radijom. Telefon je nešto deblji (8,3 milimetra) i sa 205 grama, i nešto teži od svog prethodnika. Posjeduje IP53 sertifikat otpornosti na prašinu i vodu.

Cijena osnovnog modela u Evropi iznosi 200 evra, a dostupan je u četiri boje: Midnight Black, Sandi Gold, Pearl Pink i Ocean Blue.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS