• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Xiaomi Pad 6S Pro: Novi tablet u klinču sa najboljima

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Snapdragon 8 Gen 2, baterija puna za 35 minuta i veliki ekran od 12,4 inča - upoznajte Xiaomi Pad 6s Pro.

 Xiaomi Pad 6S Pro tablet najavljen u Barseloni Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Na događaju održanom u Barseloni uoči MWC 2024 sajma, Xiaomi je predstavio svoje najbolje pametne telefone Xiaomi 14 serije, ali to nije bilo sve što nam je tehnološki gigant pripremio ove godine. Zvanično je najavljen i novi tablet, Xiaomi Pad 6S Pro, koji bi po svojim specifikacijama trebao da bude direktan konkurent najboljim modelima koji su trenutno dostupni na tržištu.

Kućište Xiaomi Pad 6S Pro modela izrađeno je u potpunosti od aluminijuma, a u prodaji će se naći u tri boje - crnoj, plavoj i zelenoj. Tablet je težak 590 grama, a na njemu se nalazi šest zvučnika, kao i četiri mikrofona koji bi trebali da osiguraju kako odličan zvuk prilikom gledanja sadržaja, tako i dobru reprodukciju glasa prilikom video poziva.

Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Na prednjoj strani nalazi se IPS LCD ekran dijagonale od 12,4 inča, sa 3:2 odnosom stranica i rezolucijom od 2.032 x 3.048 piksela. Panel se osvježava brzinom do 144 Hz i podržava unos olovkom (koja će se prodavati odvojeno), što registruje brzinom od 360 Hz, dok se registrovanje dodira prstima vrši brzinom od 240 Hz. Kako bi korišćenje u dobro osvijetljenim uslovima bilo što lakše, maksimalan nivo osvjetljenosti iznosi 900 nita, a tu je i podrška za prikaz Dolby Vision i HDR10 sadržaja.

Ono što ovaj uređaj čini posebnim u evropskoj ponudi Xiaomi tableta je Snapdragon 8 Gen 2 čipset. Iako nije najnovije rješenje kompanije Qualcomm, ovaj prošlogodišnji čip je i dalje izuzetno moćan i u ravni sa trenutno najboljim Android tabletima koji se mogu pronaći u Evropi. Procesoru će u pomoć priskakati 8 ili 16 GB RAM, kao i 256 GB, 512 GB ili 1 TB interne memorije.

Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Kako će ga pokretati HyperOS zasnovan na Android 14 operativnom sistemu, korisnicima će na raspolaganju biti neke funkcije koje su dostupne samo na Xiaomi tabletima, poput podjele ekrana na tri dijela, što proizvođač naziva "Workbench".

Unutar Xiaomi Pad 6S Pro tableta nalazi se baterija kapaciteta od 10.000 mAh, ali ono što je posebno interesantno jeste maksimalna snaga punjenja. Xiaomi je implementirao brzo punjenje od 120 W, što znači da će se uređaj uz korišćenje podržanog punjača napuniti sa samo 35 minuta.

Nažalost, još uvijek se ne zna kada će tačno Xiaomi Pad 6s Pro stići kod nas, kao ni koliko će koštati. Ono što znamo je preporučena maloprodajna cijena za Evropu koja iznosi 699 evra.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS