• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook Messenger postao nezavisniji od Fejsa: Evo šta korisnicima donose nove Zajednice

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Communities korisnicima omogućavaju da u Messenger-u kreiraju namjenske prostore za komunikaciju u realnom vremenu nezavisno od Facebook grupa, tako da svi članovi zajednice mogu da vide sadržaj ćaskanja

 Šta su Messenger Communities Izvor: Shutterstock

Kompanija Meta je na Facebook Messenger-u u tišini pokrenula Communities, odnosno Zajednice, koje ovde stižu nakon što su prethodno 2022. godine uvedene na WhatsApp. Nova funkcija omogućava korisnicima da se sa drugim kontaktima povežu direktno u Messenger-u, i nije vezana za Facebook grupe.

Ova jasna razlika se naglašava kako korisnici ne bi pomiješali novu funkciju sa Community Chats, odnosno, Četovima zajednice, što je funkcija koja je u Messenger-u pokrenuta 2022. godine, kao način povezivanja korisnika sa drugim članovima Facebook grupa.

Communities korisnicima omogućavaju da u okviru Messenger-a kreiraju namjenske prostore za komunikaciju u realnom vremenu nezavisno od bilo koje Facebook grupe, tako da svi članovi zajednice mogu da vide sav sadržaj ćaskanja.

Izvor: SMARTLife / Facebook

Svaka zajednica, kojima putem poziva za dijeljenje može da se pridruži do 5.000 ljudi, ima namjenski određen prostor u okviru koga administratori mogu da dijele novosti i najave. Svaka takva zajednica može da ima više grupnih ćaskanja na različite teme.

Iako nove Zajednice funkcionišu na sličan način kao istoimena funkcija u WhatsApp-u, ključna razlika je u tome što su Messenger Communities povezane sa Facebook-ovim društvenim grafikonom. To znači da možete da pozvate ljude u Zajednicu samo na osnovu njihovog Facebook profila, odnosno da nije potreban njihov broj telefona kao u WhatsApp-u.

Messenger Communities bi trebalo da postanu dostupne svim korisnicima aplikacije širom svijeta.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS