• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Više nema dileme: Ovako će izgledati iPhone 16

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Proizvođači futrola odali su kako će izgledati najpovoljniji model iPhone 16 serije pametnih telefona.

 Ovako će izgledati iphone16 Izvor: Sonny Dickson

Ostalo je još manje od tri mjeseca do lansiranja iPhone 16 serije pametnih telefona. Iako Apple tek treba da podigne zavjesu i predstavi kako će novi uređaji izgledati i za šta će biti sposobni, već mnogo toga znamo zahvaljujući procurjelim informacijama. Najnovije se tiču izgleda regularnog iPhone 16 modela, a čini se da više nikakve dileme nema, jer dva nova izvora potvrđuju prethodne glasine.

Glasine o najpovoljnijem modelu nove serije su često u sjenci novih dodataka koje će donijeti iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max telefoni. Možda i nepravedno, jer će regularni iPhone 16, kao i Plus model, biti vidno drugačiji u odnosu na prethodnih nekoliko generacija, a ta razlika se najbolje vidi na poleđini.

Izvor: MacRumors

Prije svega, kamere novog telefona će biti postavljene vertikalno, a ne dijagonalno. Ipak, kako smo sličnu postavku već videli na iPhone 12 seriji, najprimjetnije će biti to da će ostrvo sistema kamera sada biti ovalno, a ne četvrtasto.

Već mjesecima čujemo glasine koje tvrde upravo to - vidjeli smo i "dummy" jedinice - a sada nam stižu fotografije prvih futrola, i to od dva različita proizvođača.

Prema objavama koje su na društvenoj mreži X podijelili Ice Universe i Majin Bu, može se vidjeti da su proizvođači "maskica" već krenuli u proizvodnju, kao i da futrole treće strane apsolutno odgovaraju svim prethodnim glasinama.

Drugim riječima, izmijenjen oblik ostrva kamere, izmještanje blica i dodatak "Capture" tastera su potvrđeni, a tvrdi se da se Apple vratio na vertikalnu postavku senzora kako bi imitirao ljudske oči, odnosno omogućio snimanje prostornog videa za reprodukciju na naočarama za mješovitu realnost.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS