• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo ažuriranje Windows-a 11 već danima izluđuje korisnike beskonačnim restartovanjem

Autor Dušan Volaš

Računari ne uspijevaju da se pokrenu, ponovo se pokreću, zatim ponovo ne uspijevaju, pa se potom ponovo pokreću, i tako u nedogled... Sve dok korisnik ne pokuša da pokrene Recovery...

 Windows 11 ažuriranje restart bag Izvor: Unsplash

Windows 11 je posljednjih dana juna dobio najnovije ažuriranje, ali ga je ubrzo po objavljivanju Microsoft obustavio. Razlog za to je naknadno otkriveni prilično ozbiljan bag.

Microsoft je, nakon objavljivanja ažuriranja pod oznakom – KB5039302, dobio informacije da se neki računari na koje je ono instalirano uopšte ne pokreću ili se "zamrznu" u stanju bootloop-a (odnosno, ne mogu da obave restart do kraja).

Računari ne uspijevaju da se pokrenu, ponovo se pokreću, zatim ponovo ne uspevaju, pa se potom ponovo pokreću, i tako u nedogled... Sve dok korisnik ne pokuša da pokrene oporavak (Recovery) računara.

Problem je, kako se pretpostavlja, u vezi sa računarima koji koriste "virtuelne mašine", odnosno najviše sa pokretanjem drugog operativnog sistema unutar postojećeg.

Kompanija iz Redmonda, takođe, navodi i da do problema dolazi i na računarima koje koriste druge virtuelne alate, kao što su CloudPC, Azure Virtual Desktop (AVD) ili DevBox.

Microsoft poslednjih dana istažuje uzroke problema, zbog čega je ažuriranje putem Windows Update i Windows Update for Business obustavljeno. Ako je "običnim korisnicima" za utehu, iz Microsoft-a tvrde da problem najvjerovatnije ne utiče na Windows 11 Home, pošto većina privatnih korisnika obično ne koristi virtualizaciju u kućnom okruženju.

Tehnološki gigant ističe da radi na rješavanju problema, kao i da rešenje stiže sa "nadolazećim izdanjem" ažuriranja, pa se s obzirom na ozbiljnost problema, može pretpostaviti da je riječ o vanrednom update-u.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:23
Windows Copilot
Izvor: Microsoft
Izvor: Microsoft

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS