• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne podnosite tvitove Ilona Maska? On vam sada omogućava da mu to i kažete!

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Dijelovi koda otkriveni u iOS aplikaciji X-a ukazuju da ta platforma priprema "Dislike" opciju, čija se ikonica pojavljuje u obliku slomljenog srca pored srcolikog "Like" tastera

 Doslike stiže na X Twitter Izvor: Shutterstock

Nekadašnji Twitter nastavlja da razvija funkciju koja bi trebalo da dovede od smanjenja broja pozitivnih glasova na postove (tzv. downvoting), odnosno reakcija na odgovore, sa ciljem da poboljša rangiranje postova i odgovora.

Platforma X još uvijek nije zvanično objavila svoje planove, ali nezvanične informacije ukazuju na to da bi nova funkcija zapravo mogla da postane "Dislike" (odnosno "Ne sviđa mi") taster.

Dijelovi koda otkriveni u iOS aplikaciji X-a ukazuju na to da se ikonica "Dislike" tastera pojavljuje u obliku slomljenog srca pored srcolikog "Like" tastera, što samo po sebi upućuje na njegovu funkciju.

X je, još kao Twitter, 2021. godine testirao ovu vrstu negativnog glasanje, uoči akvizicije od strane Ilona Maska. Međutim, u vrijeme tog prvobitnog eksperimenta, testirano je uvođenje tastera i za glasanje "za" i za glasanje "protiv" u svim objavama.

Najnovije testiranje, međutim, pokazuje da X razmišlja o tome da dozvoli samo glasanje "protiv" (a ne i "za"), kako bi time pomogao da se bolji odgovori prikazuju na vrhu tredova, a odgovori sa više "anti-lajkova" pomjeraju niže, piše TechCrunch. To bi neke korisnike moglo da spriječi da objavljuju sadržaj ciljano smišljen da izazove ljutnju i bes među ostalim pratiocima i korisnicima X-a.

Novu opciju, koja je još uvijek u fazi razvoja, u X aplikaciji za iOS nedavno je otkrio tviteraš Aron Peris. On je, takođe, našao i sličicu koja ukazuje na to da bi njena ikonica mogla da ima oblik slomljenog srca – što samo po sebi upućuje na njenu funkciju.

On je, takođe, otkrio i dijelove teksta koji korisnike pitaju da li hoće da daju svoj negativni glas nekom postu (tekst na engleskom: "Do you want to downvote this post?" ili jednostavno "Downvote this post.").

Drugi korsnik – P4mui, takođe je podijelio slike "dislike" tastera u akciji, u kome X od korisnika traži da "dislajkuje" odgovor na neki post, s tim što je u ovom slučaju taj taster bio vidiljiv samo na odgovorima, ali ne i na osnovnom postu.

A kako sve veći broj korisnika platforme X primećuje novu opciju na svojim nalozima, izgleda da se testiranje novog "nesviđ tastera" odvija punom parom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS