• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Twitter uvodi ograničenja za političare

Izvor MONDO/Agencije

Od 22. novembra na Twitter društvenoj mreži biće zabranjena politička propaganda.

Kompanija Twitter saopštila je da će zabraniti sve vidove političkog oglašavanja na toj društvenoj mreži širom svijeta, prenijela je agencija Tanjug.

Izvršni direktor te kompanije Džek Dorsi naveo je na Twitter stranici da bi domet takvih poruka "trebalo da bude zaslužen, a ne kupljen", objavio je britanski BBC.

Možda će vas zanimati

On je dodao da će odluka o zabrani političkog oglašavanja stupiti na snagu 22. novembra i da će važiti za sve izborne oglase, kao i za oglase, koji su povezani sa političkim pitanjima, navodi dnevni list The Guardian.

"Iako je oglašavanje na internetu nevjerovatno moćno i veoma efikasno za komercijalne oglašivače, ta moć donosi značajne rizike za politiku", izjavio je Dorsi.

Najnoviji potez Twitter mikro bloga i društvene mreže potpuno je suprotan odluci društvene mreže Facebook, koja je ranije ovog mjeseca saopštila da neće provjeravati niti uklanjati oglase, koje objavljuju političari.

Iako i Twitter i Facebook rade na suzbijanju lažnih vijesti, koje se sa svjetskim političarima vrlo često dovode u vezu, očigledno je da samo Twitter zaista želi da ih zabrani. S druge strane, svjetski mediji pišu da je zabrana političkog oglašavanja moguća u teoriji, ali da će u praksi biti izuzetno teško ostvariva.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS