• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neviđen Google propust, proverite svoje mejlove! (FOTO)

Autor mondo.rs

Kompanija je priznala da je došlo do greške i da je pogođen “tek mali broj korisnika“.

 Google Photos greška video zapisi slati strancima Google Photos greškom slao privatne videe nekome Izvor: MONDO portal

Ako koristite Google Photos aplikaciju moguće je da su vaši privatni video snimci završili kod nepoznatih ljudi ili kompanija, koji takođe koriste ovu aplikaciju.

Kompanija Google je priznala da je “slučajno delila video snimke malog broja korisnika Google Photos aplikacije s trećim stranama“.

Možda će vas zanimati:

Google je već počeo da upozorava potencijalne žrtve ove nenamerne, ali sumanute greške, mejlom, u kojem se propust delimično objašnjava i ukazuje na sledeće moguće korake da bi se zaštitili. Google Takeout servis, koji omogućava korisnicima preuzimanje njihovih Google podataka, tehničkom greškom je, između 21. novembra i 25. novembra (dakle pet dana) slao video snimke nepoznatim korisnicima.

U prilično nonšalantnom mejlu, koji je Google poslao korisnicima, ne navodi se koliko je korisnika pogođeno, koliko je video snimaka zloupotrebljeno niti kako kompanija planira korisnicima da nadoknadi svoju nenamernu grešku. Prema informaciji 9to5Google sajta, greškom je pogođeno oko 0,01 procenata naloga od preko milijardu korisnika Google Photos aplikacije. Prema matematici, ako je verovati ovoj brojci pogođenih korisnika, greškom je pogođeno preko 100.000 korisnika.

S obzirom na to da se radi o pojedinačnom ili paketu videa, koji su bili zapakovani, što je Google potvrdio da su registrovana oba slučaja u slanju videa nepoznatim korisnicima, Google je nepoznatim osobama ili kompanijama prosledio 100.000+ video zapisa.

Malo li je?!

Nadamo se da ovaj mejl ispod niste primili, inače je vaš nalog na popisu pogođenih i ne možete ništa da učinite, jer su vaši video snimci završili ko zna kod koga, a vaša galerija verovatno sadrži tuđe video zapise, takođe...

Nažalost, bez obzira na sve veću zabrinutost za privatnost i želju da se ovo ne desi, nismo u mogućnosti da se zaštitimo, jer mehanizam zaštite za ovako nešto ne postoji.

Sad ostaje samo da se nadate da i vi nećete dobiti ovaj mejl, jer to onda znači da vaš nalog nije bio obuhvaćen greškom…

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS