• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei - srednji prst Americi (FOTO)

Autori mondo.rs Autori Marko Čavić

Nakon svih zabrana, koje je SAD nametnula kineskoj kompaniji, Huawei ima odgovor u jednoj jedinoj aplikaciji.

 Huawei - srednji prst Americi (FOTO) Izvor: MONDO / Marko Čavić

Što se naslova tiče, ovo nismo rekli (samo) mi, ovo je naslov, koji ćete pronaći i na drugim IT medijima, koji su zapanjeni načinom na koji kompanija Huawei uspeva da odgovori na američke napade.

Huawei-ju je većim delom 2019. godine bilo onemogućeno korišćenje Google Mobile Services ekosistema i Google Play prodavnice, a sve američke kompanije, pa i one koje to nisu, ali koriste američki softver ili hardver u nekom procentu, morale su da traže dozvolu da posluju sa kineskom kompanijom i Huawei je i pored toga u 2019. ostvario rast od 17 procenata i prodao preko 240 miliona telefona - više, nego Apple i dovoljno za drugo mesto na svetu.

Ove godine stigla je nova zabrana i Huawei neće smeti više da koristi ni TSMC čipsetove, počevši od sredine septembra, jer su SAD nametnule nove sankcije, pa će i ta kompanija morati da traži dozvolu za saradnju sa Huawei kompanijom, a američka administracija čak insistira da TSMC (jedan od najvećih svetskih proizvođača poluprovodnika i čipova) izgradi fabriku u Arizoni, na tlu SAD.

Naravno, Huawei nije sedeo skrštenih ruku, pa je na sve ovo, pored već uvedenih mera, kojima je zaobišao sve zabrane i nakon pokretanja AppGallery prodavnice u okviru sopstvenog Huawei Mobile Services ekosistema, napravio još jednu aplikaciju, koja će biti bolji Google - nego Google!

Ova aplikacija će prikazivati dnevnu vremensku prognozu, rezultate uživo, top vesti, pretraživati video, slike, muziku, prikazivati finansijske izveštaje najvećih svetskih izvora, omogućiti pretragu miliona hotela u svim zemljama, proveravati letove, prikazivati zakazana putovanja i detalje o letovima i sve to globalno. Kad to nije dovoljno Petal Search će prikazivati i lokalno relevantne informacije i sve druge tipove lokalnih informacija.

Petal Search je Huawei aplikacija, koja će pretraživati i aplikacije i omogućiti direktnu instalaciju bilo koje aplikacije iz same pretrage, koristeći sve dodatne prodavnice, koje nisu Google Play, a koje sadrže sve aplikacije, koje sadrži i Google Play prodavnica, što uključuje i sve američke aplikacije.

Preuzeli smo Petal Search na naš Huawei P40 Pro i očekujte uskoro detaljan izveštaj.

Da li vi već koristite Petal Search?

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS