• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei je i dalje proizvođač telefona broj jedan

Autor Marko Čavić

Nakon aprila i maj je u znaku Huawei kompanije što se svetskog tržišta telefona tiče.

 Huawei je i dalje proizvođač telefona broj jedan Izvor: MONDO / Marko Čavić

Ako ste mislili da je aprilski izveštaj o isporukama telefona bio pogrešan, a na njemu je Huawei bio broj jedan, ispred Samsung i Apple rivala, onda će vas ovomesečni još jednom zaintrigirati.

Counterpoint je objavio istraživanje po kojem je Huawei i u maju bio najveći svetski proizvođač telefona, sa 19,7 odsto globalnog tržišta, koje je i dalje pod COVID-19 uticajem.

Možda će vas zanimati:

Samsung nije daleko, imao je 19,6 odsto tržišta i pokazao da se interesovanje više, nego probudilo u odnosu na april mesec. Ipak, Huawei živi svoj san i pored toga što proživljava i sve težu političku blokadu od strane Amerike, koja sad pokušava nakon Androida i aplikacija da kompaniji onemogući korišćenje bilo čega što sadrži američku tehnologiju u gotovo minimalnoj meri - najviše čipove.

Huawei se solidno snašao sa zabranom Androida, aplikacije polako popunjavaju AppGallery, a korisnici su počeli da žive brz Google ekosistema, jer ih je najveći broj koristio samo zato što za GMS (Google Android) skup Google servisa neophodan za podešavanje (GMail za Play Store i slično.

Counterpoint Research je “predvideo“ da će Huawei ostati najpopularniji proizvođač telefona tokom ovog tromesečja (april-jun), a videćemo da li će to reći i tržište. Iza Huawei i Samsung kompanija su Apple (13 procenata), Oppo (devet) i Xiaomi (osam) i Vivo (isto osam procenata) udela na svetskom tržištu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS