• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kineski telefoni prvi imaju adaptivno osvježavanje prikaza, 5G, stereo zvučnike i 108 MPx kameru

Autor mondo.rs

Kompanija Xiaomi predstavila je nove članove Mi 10 serije - Mi 10T i Mi 10T Pro, oba 5G.

 Kineski telefoni prvi imaju adaptivno osvježavanje prikaza, 5G, stereo zvučnike i 108 MPx kameru Izvor: MONDO / Xiaomi

Kineska kompanija predstavila je prva dva telefona s adaptivnim osvežavanjem ekrana, čija brzina ide od 30 do 144 herca - Xiaomi Mi 10T i Xiaomi Mi 10T Pro - a podešavanja ekrana prvi put omogućavaju i posebno postavljanje parametara prikaza za filmove (48 Hz), kvalitetan video (60 Hz), skrolovanje (90 Hz) i igranje igara (120 do 144 HZ), ali - nisu ovi telefoni samo ekran.

Xiaomi je napredovao na rang listi svjetskih smartfon brendova do četvrte pozicije i nakon skupih modela, koji su dotakli cjenovni prag od čak 1.000 evra stižu dva prilično zanimljiva telefona, čija je cena u rasponu od 499 do 649 evra. Poredeći ih sa upravo predstavljenim Google Pixel 4a 5G i Google Pixel 5 telefonima moramo priznati da je Xiaomi ponuda daleko atraktivnija, osim u domenu ažuriranja Android operativnog sistema.

Ekrani ovih telefona su (nažalost) IPS LCD paneli dijagonale 6.67 inča, što je oko 17 centimetara. Rezolucije su im 1080p+, dok je odnos stranica 20:9. Poseduju HDR10 sertifikat i fantastično osvetljenje od 650 nita. Paneli su zaštićeni Gorilla Glass 5 zaštitom, a ista je stvar i pozadi. Aluminijumski ram “presečen“ je skenerom otiska prsta sa strane, a zaravnjen je s donje i gornje strane (slično rješenje gornje i donje ivice je imala Huawei P30 serija).

Oba telefona imaju najnoviji Snapdragon 865 čipset (nije plus) i rade pod MIUI 12 korisničkim okruženjem (Android 10 baza). Imaju baterije od čak 5.000 mAh i podržano je brzo punjenje do 33 vata (W), a Xiaomi nije škrtario, pa je takav punjač spakovao u obe kutije.

Oba telefona imaju stereo zvučnike i podržavaju sertifikaciju za Hi-Res Audio, a korisnici će osjetiti i dinamičko vibriranje tokom slušanja muzike i igranja igara (može da se isključi taj efekat).

Xiaomi Mi 10T Pro raspakivanje video (MobIT)
Izvor: Xiaomi

Xiaomi Mi 10T Pro ima sistem od tri kamere sa glavnom kamerom rezolucije 108 MPx Senzor veličine 1/1,33 inča podržava združivanje četiri susjedna piksela u jedan veliki (za 27 miliona piksela veličine do 1.6 mikrona) i f/1,7 optiku sočiva sa OIS funkcijom. Video snimanje ide do 8K rezolucije sa do 30 fps.

Sljedeća je ultraširoka kamera ugla od 123 stepena rezolucije 13 MPx (1,12 µm piksela, f/2,4 optika sočiva). Treća kamera je rezolucije 5 MPx makro kamera, koja slika na razdaljini od dva do 10 centimetara (0,8 do četiri inča). Spreda je 20 MPx kamera ugrađena u rupicu s leve, gornje strane ekrana - podržava HDR, Noćni mod i 120 fps slow motion video.

Xiaomi Mi 10T gotovo identičan, osim što je glavno sočivo trostruke kamere rezolucije 64 MPx - 1/1.7 inča veličina senzora, što je do 16 miliona piksela veličine do 1.6 µm, nakon 4-u-1 združivanja. Sočivo propušta nešto manje svjetla, optika je f/1,9 i nema hardverski OIS. Ipak, ova kamera i dalje snima 8K video materijal.

Xiaomi Mi 10T Pro #PowerYourCreativity video (MobIT)
Izvor: Xiaomi

Osim po kamerama ova dva identično dizajnirana telefona dolaze u drugačijoj konfiguraciji boja i konfiguracijama memorije. Preporučene cijene su 499, 549, 599 i 649 evra.

Uz njih će stići i Xiaomi Mi 10T Lite, a cijene ćemo znati kad ih objavi zvanični predstavnik Xiaomi Srbija kompanije.

Kako vam se čine dva nova Xiaomi Mi 10T telefona?

Xiaomi #Mi10TPro- #MiSteryBOX video (MobIT)
Izvor: Xiaomi

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS