• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Despacito više nije najgledaniji Youtube snimak: Dječija pjesma sa 10 miliona "dislajkova" ima više pregleda! (VIDEO)

Autor Dragana Božić

Baby shark, doo doo doo doo doo doo...

 Despacito više nije najgledaniji Youtube snimak: Dječija pjesma sa 10 miliona "dislajkova" ima više pregleda! (VIDEO) Izvor: Mondo / Luis Fonsi / Pinkfong! Kids' Songs & Stories

Prošlo je četiri godine od kada je Baby Shark, dječija pjesma koja je postala internet senzacija, debitovala na YouTube platformi.

Danas je upravo ona video sa najviše pregleda na YouTube-u.

Ovu pjesmu koja kod mnogih izaziva ogorčenje je pogledana više od 7 milijardi puta, te je preuzela prvo mjesto od latino pop pjevača Luis Fonsija i njegove pjesme Despacito. Kada bi se ovaj broj pregleda sabrao u godine, Baby Shark je puštan čak 30.187 godina.

Producenti i zvanični kanal ove pjesme, Pinkfong stands je zaradio 4 miliona dolara, i to samo od YouTube kanala. Ovoj pjesmi je trebalo četiri godine da sjedne na prijesto YouTube platforme, ali ona je starija nego što to mislite. Njeno porijeklo potiče iz američkih ljetnjih kampova tokom 1970. godina. Jedna teorija tvrdi da je smišljena 1975. pošto je tada film Stivena Spilberga "Jaws" postao globalni hit širom svijeta, u to vrijeme. 

Postoje i brojne varijacije na ovu pjesmu, kao i verzije gdje jedan surfer gubi ruku zbog ajkule, dok neki drugi protagonista umire. Napravljene su i internacionalne verzije, kao francuska pjesma Bebe Requin ili njemačka verzija Kleiner Hai, koja je postala hit 2007. godine u toj zemlji.

Ali nijedna verzija ne može da se poredi sa ovom koju pjeva desetogodišnji dječak Hope Segoine. Zarazni dio “doo, doo, doo, doo, doo”, kao i njegovi pokreti su bili jedni od razloga što su popularni bendovi kao Red Velvet, Blackpink i mnogi drugi uvrstili iste u svoje koncerte.

Uspjeh ove pjesme može da se nađe i u izazovu #BabySharkChallenge koji je jedno vrijeme gušio društvene mreže, otuda i prezir pojedinaca zbog ove pjesme. Preko 20 miliona ljudi je označilo da im se dopada ova pjesma (Like), dok je 10 miliona označilo da im se ne sviđa (Dislike). U našoj galeriji pogledajte Top 10 video snimaka sa najviše pregleda na YouTube platformi! 

Baby Shark (MobIT)
Izvor: Pinkfong! Kids' Songs & Stories
Luis Fonsi - Despacto (MobIT)
Izvor: LuisFonsiVEVO.

Da li ste vi slušali Baby Shark?

Pročitajte i ovo


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS