• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad Džigija nema – NIKO kolo ne vodi! Statistika kaže – bez Nikole Ninkovića Borac NIJE ISTI tim!

Autor Dragan Šutvić

Sa i bez Nikole Ninkovića u ekipi, Borac u proljećnom dijelu sezone nije isti tim – i statistika to jasno pokazuje...

 rezultati borca sa i bez nikole ninkovića  Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Nekadašnji prvotimac Partizana, Đenove i Askolija Nikola Ninković je krajem avgusta prošle godine stigao u Borac kao jedno od najzvučnijih pojačanja ikad u m:tel Premijer ligi BiH.

U novoj sredini se "tražio" tokom jesenje polusezone, upisavši samo jednu asistenciju. Međutim, kada je riječ o proljećnom dijelu sezone, brojke dovoljno govore o tome koliko je njegovo prisustvo na terenu značajno za ekipu...

Jer, praktično, Borac sa i bez Nikole Ninkovića na terenu nije isti tim!

Crveno-plavi su, naime, u ovoj premijerligaškoj polusezoni odigrali šest mečeva postigavši osam golova – svi su se dogodili kad je na terenu bio Ninković, koji je aktivno učestvovao u čak sedam (dva gola i pet asistencija)!

Ninković je niz počeo 24. februara, asistiravši Jakovu Blagaiću u nadoknadi drugog poluvremena za pobjedonosni gol protiv Širokog Brijega (1:0).

Protiv Tuzla sitija (3:0), 11. marta, uknjižio je gol i asistenciju (izveden korner za 3:0), te pokrenuo akciju kod jednog pogotka. Dvije statističke kolone popunio i protiv Leotara (gol za 1:0 i asistencija za Kulašina 2:0), 18. marta, dok je u trećem ovosezonskom duelu sa Tuzla sitijem "spakovao" gol Jovi Lukiću za 0:2 na Tušnju.

Sve to Ninković je uradio na četiri proljećna premijerligaška meča na kojima je nastupio, a jedini premijerligaški gol Borca ove polusezone u kojem nije dao doprinos dogodio se takođe na Tušnju, kada je Nedeljko Piščević dubinskom loptom pronašao Momčila Mrkaića za 0:1.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Na jedina dva meča u kojima nije nastupio, protiv Veleža u Vrapčićima (bolest) i Zrinjskog u Banjaluci (suspenzija zbog tri žuta kartona), Borac ne samo da nije uspio da postigne pogodak, već je djelovao potpuno bezopasno po gol rivala.

Crveno-plava odbrana je u ta dva meča primila ukupno četiri pogotka (Velež 1:0, Zrinjski 0:3), a u isto vrijeme bilo je vidljivo odsustvo kreacije u napadačkom smislu.

Mučio se Borac da dođe do protivničkog gola, a nedostajao je, prije svega, završni pas kojim bi se iskreirala gol-šansa kojih praktično da nije bilo u duelima sa mostarskim premijerligašima.

Pogotovo je to došlo do izražaja u posljednjem premijerligaškom meču, onom sa Zrinjskim, čija je defanzivna linija, najbolja u ligi (samo 12 primljenih golova), lako izlazila na kraj sa svim jalovim pokušajima Banjalučana.

Ninković će, u to nema sumnje, na terenu biti 15. aprila, u derbi meču 26. kola protiv Širokog Brijega na "Pecari".

Statistički podaci kažu da bi crveno-plavi morali da budu življi i agilniji u fazi napada jer u suprotnom, to djeluje veoma, veoma loše, a mnogi bi rekli – poražavajuće i frustrirajuće...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

eto

vidjecemo protiv ozbiljnih ekipa kako ce to izgledati a ne ovih sto se bore za opstanak

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC