• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i TSC se bore za drugo mjesto: Treće donosi više, ali Vojvodina može da pokvari sve!

Autor Dragan Šutvić

Fudbaleri Partizana i TSA-a bore se za drugu poziciju na tabeli Superlige.

 Superliga Srbije Partizan i TSC se bore za drugo mjesto  Izvor: MN PRESS

Superliga Srbije ulazi polako u posljednju fazu, ostalo je još smo četiri kola prije nego što se završi sezona u srpskom fudbalu. Crvena zvezda je postala šampion, Radnik iz Surdulice je ispao iz lige, a do kraja će biti borbe na obje strane tabele. Za drugo mjesto će se u posljednjim rundama boriti Partizana i ekipa TSC-a iz Bačke Topole, koja je prethodne sezone zauzela baš tu poziciju.

Crno-bijeli imaju daleko bolju poziciju u ovom trenutku, pošto imaju četiri boda više od najvećeg rivala za drugo mjesto na tabeli. Partizan je u prvih 33 utakmica sezone osvojio 70 bodova, dok je tim sa sjevera Srbije osvojio 66. Protiv Crvene zvezde su, na meču koji je označio novog šampiona, propustili priliku da Partizanu priđu na samo bod zaostatka i tako trku za drugo mjesto učine daleko zanimljivijom.

Podsjećamo, drugo mjesto u Superligi Srbije donosi i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Vjerovatno od drugog kola, što znači tri prepreke do grupne faze, ai i praktično zagarantovano mjesto u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Drugoplasirani tim Superlige Srbije moraće da preskoči samo jednu prepreku kako bi tokom čitave jeseni igrao evropski fudbal, dok će trećeplasirana ekipa - ukoliko Vojvodina ne osvoji Kup Srbije - imati dvomeč za grupnu fazu Lige Evrope ili već obezbijeđenu Konferencijsku ligu. Zbog toga je veoma važno ko će biti drugi, a ko treći u Superligi Srbije.

RASPORED PARTIZANA DO KRAJA SEZONE

Pet uzastopnih poraza, od čega su četiri u Superligi Srbije, pokvarili su utisak o Partizanovoj sezoni u domaćem fudbalu. U međuvremenu je smijenjen Igor Duljaj, ali je neuspjeh na debiju upisao i Albert Nađ, pa je pitanje koliko će crno-bijelima biti potrebno za izlazak iz krize.

Da bi sačuvali drugu poziciju na tabeli, igračima Partizana potrebno je da što prije počnu sa osvajanjem bodova. Njima su dobre vijesti stigle sa stadionu "Rajko Mitić" jer je Zvezda savladala TSC, ali u narednim rundama će morati sami da se brinu o svojoj sudbini.

  • Napredak - Partizan
  • Partizan - Mladost
  • Čukarički Partizan
  • Partizan - Radnički 1923

RASPORED TSC-a DO KRAJA SEZONE

Djeluje preteško, ali ne i nevjerovatno da tim Žarka Lazetića ponovi uspjeh iz prethodne sezone. Ekipa iz Bačke Topole iskoristila je slabiju formu Partizana prethodnog proljeća, a iste ambicije ima i sada, kada je četiri boda iza tima u kojem je Lazetić proveo dio igračke karijere.

Tim iz Bačke Topole uzda se i u raspored, pošto će mu u posljednje četiri runde domaćeg prvenstva biti lakše nego Partizanu. Čak tri utakmice igraće na svom terenu, a gostuju samo Mladosti iz Lučana koja nema ambicije da se bori za mjesto u Evropi ove sezone.

  • TSC - Radnički 1923
  • TSC - Čukarički
  • Mladost - TSC
  • TSC - Čukarički

ŠTA AKO BUDE ISTI BROJ BODOVA?

Ipak, najveća prednost Partizana je to što u slučaju istog broja bodova zadržava drugo mjesto na tabeli! Iako je ove sezone dva puta poražen od TSC-a, a jednom odigrao neriješeno, tim iz Humske je u prednosti u odnosu na ekipu iz Bačke Topole. Za to su zaslužna pravila takmičenja - ekipa koja je bila na boljoj poziciji pred plej-of zadržava tu poziciju u slučaju istog broja bodova.

Samim tim, Partizan bi išao u kvalifikacije za Ligu šampiona, a TSC u plej-of kvalifiakcija za Ligu Evrope ukoliko bi timovi trenutnu sezonu završili sa istim bodovnim učinkom.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC