• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turisti se ne plaše ajkula: Ne opada interesovanje za ljetovanje u Hurgadi

Autor Nikolina Damjanić

Turistički aranžmani za ljetovanje u Egiptu i Turskoj popunjeni su do kraja septembra, iako su nakon napada ajkula u egipatskom gradu Hurgada preminule dvije žene, rekli su iz banjalučke turističke agencije "Unis turs".

 Imteresovanje za ljetovanje u hurgadi Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Turisti iz Republike Srpske ne otkazuju planirana putovanja, dok nove rezervacije za ove destinacije pristižu svakodnevno.

"Aranžmani za Egipat su popunjeni za ovu ljetnu sezonu. Veća je potražnja za Turskom, iako smo dobili informaciju i da se u turskom gradu Marmaris pojavila ajkula", rekla je portparol turističke agencije "Unis turs" Vanja Savić.

Savićeva je dodala da se zainteresovani klijentu ne raspituju mnogo za nemile događaje u Egiptu, te da je dužnost agencije da ih upozna sa mogućim opasnostima od momenta kada uđu u more, ili koriste neku od usluga ronjenja ili aktivnosti na moru, ali i pravilima koja se moraju ispoštovati tokom njihovog putovanja.

"U Hurgadi postoje zaštitne mreže u moru, a kupanje je zabranjeno poslije 18.00 časova. Žena koja je napadnuta kupala se u moru poslije 19.00 časova. Nažalost, desilo se šta se desilo, ali mi uvijek naglasimo turistima da se pridržavaju pravila i slušaju lokalne vodiče", istakla je Savićeva.

Banjalučka agencija prati situaciju na terenu, u kontaktu je sa hotelima u egipatskom ljetovalištu u kojima su turisti iz Srpske, koji na raspolaganju imaju dobro opremljene bazene za kupanje, ali i mnoge zanimljive izlete u agencijskoj ponudi.

"U pojedinim medijima je bilo spekulacija da su aranžmani za odlazak u Egipat pojeftinili zbog napada ajkula, što nije tačno. Cijene putnih aranžmana su ostale na istom nivou kao i na početku i tokom sezone", zaključila je Savićeva.

Egipatske vlasti su u nedjelju, 3. jula, zatvorile nekoliko plaža na obali Crvenog mora, nakon što su ajkule napale i ubile dvije turistkinje u istom danu.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE