• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protesti ispred Ambasade Egipta u Sarajevu

Oko 20-ak Egipćana protestovalo je danas ispred zgrade egipatske Ambasade u Sarajevu, tražeći smjenu predsjednika te države Hosnija Mubaraka.

 Protesti ispred Ambasade Egipta u Sarajevu Izvor: MONDO

Organizator protesta Husain El Šarkavi rekao je Srni da je ovaj skup znak podrške egipatskom narodu koji će sutra sa više od milion demonstranata u Kairu i ostalim gradovima izaći na ulice da mirno protestuje i traži smjenu Mubarakove vlasti.

"Dosta Mubaraka, 30 godina je u vlasti i hoće da vlada do kraja života, a nakon njega njegov sin nasljednik. To se više ne može podnijeti. Juče se na fin i dostojanstven način izašlo na mirne proteste, a Vlada je odgovorila sa snajperom i više od 16 mrtvih u Kairu na glavnom trgu", rekao je on.

El Šarkavi je dodao da će se Egipćani iz Sarajeva i sutra oko 15.00 časova okupiti ispred zgrade Ambasade kako bi nastavili proteste.

Više od stotinu ljudi, među njima i radnik Ambasade Azerbejdžana, poginulo je tokom šest dana nemira, pokrenutih radi okončanja tridesetogodišnje Mubarakove vladavine i ishod će najviše zavisiti od toga da li će se umiješati vojska.

Prema posljednjim podacima, više od 4.000 lica je povrijeđeno, a bilo je najmanje 60 silovanja u antivladinim protestima koji šesti dan potresaju Egipat.

Demonstranti su danas pozvali na opšti štrajk.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE