• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužnica protiv Ranka Trivunovića

Kantonalni sud u Livnu je potvrdio optužnicu protiv Ranka Trivunovića (46), zvanog Batan, koja ga tereti za krivično djelo ratnog zločina.

 Optužnica protiv Ranka Trivunovića Izvor: MONDO

Kantonalni sud u Livnu, na prijedlog kantonalnog Tužilaštva, danas je potvrdio optužnicu protiv Ranka Trivunovića koja ga tereti za krivično djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika na području opštine Glamoč u aprilu 1992. godine.

Optužnicu, koju zastupa zamjenik glavnog kantonalnog tužioca Nevenka Ćorić, potvrdio je sudija za prethodno saslušanje i predsjednik Kantonalnog suda Nedim Begić, koji je Srni rekao da se optuženi nalazi u pritvoru od 21. novembra prošle godine.

Ranko Trivunović uhapšen je po nalogu Kantonalnog suda u Livnu 19. novembra prošle godine u Modriči, a optužnica mu stavlja na teret ubistvo pripadnika HVO-a Nikole Aničića iz Blažuja, opština Tomislavgrad, za vrijeme oružanih sukoba između Vojske RS i HVO-a na području Glamoča.

Prema optužnici, Trivunović je kao pripadnik Vojske RS nakon zarobljavanja veće grupe vojnika HVO-a, postupao suprotno odredbama Ženevske konvencije tako što je pucao u glavu zarobljenika Nikole Aničića od čega je ovaj na licu mjesta preminuo.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE