• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Han Pijesku minus 25 stepeni

Taman što su se stanovnici Han Pijeska obradovali da je najhladniji dan ove zime iza njih, prvo februarsko jutro ostavilo ih je bez daha.

 U Han Pijesku minus 25 stepeni Izvor: MONDO

Temperatura vazduha u Kraljevom polju na "Nestro petrolovoj" pumpi imala je vrijednost minus 25 stepeni Celzijusovih. U isto vrijeme u meteorološkoj stanici Han Pijesak izmjereno je minus 14 stepeni. Iako naviknuti na nisku temperaturu, jutros su rijetki prolaznici prokomentarisali da ne pamte ovakvu hladnoću.

"Problem nekvalitetnog uglja i hladni radijatori u školama u Han Pijesku jutros je riješen, pa se nastava danas odvija po rasporedu. Juče učenici nisu bili u školskim klupama, ali će izgubljeni dan nadoknaditi", kaže Obrad Savčić, direktor Osnovne škole "Milan Ilić, čiča šumadijski".

Posebno niska temperatura bilježi se u Vikend naselju, gdje samo i po noći otvorene česme zaštititi da se voda u cijevima ne zaledi. Ali to rađa drugi problem: domaćinstva na višim predjelima opštine Han Pijesak prekomjerna potrošnja ostavlja bez vode. Česte su i pojave pucanja cijevi i većih havarija.

"Nemamo riješenje za ovaj problem. Jedini spas je otopljavanje", kaže Gojko Trampić, rukovodilac održavanja u JKP "Javor".

U pripravnosti je i Profesionalna vatrogasna četa zbog prekomernog loženja i opasnosti da se ne zapale pregrani odžaci.

Zimsku idilu nije umio iskoristiti menadžment AD "Igrišta" koji su u nedjelju razočarali mnogobrojne posjetioce ovog, potencijalno, dobrog zimskog centra.

Staze, kaže Milanka Mitrović sa Han Pijeska, nisu bile spremne nego čak i opasne za skijaše. Na stazama je bilo kamenja koje je moglo izazvati tragične posljedice. Novi ski-lift nije bio u funkciji, a radio je samo mali, dječiji lift.

Karte su, međutim, naplaćivane po važećem cjenovniku, pa osim ljutitih kritika razočaranih ljubitelja zimskih sportova, niko nije imao želju da nadoknadi štetu skijašima koji su uspjeli da naprave samo po jedan, probni spust.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE