• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zoran Mastilo pod istragom policije?

Policija RS prema pisanju medija provjerava navode prijave o malverzacijama u Fondu PIO RS, koja je podnesena protiv direktora ovog fonda Zorana Mastila.

 Zoran Mastilo pod istragom policije? Izvor: MONDO

Izvor blizak MUP-u RS potvrdio je "Nezavisnim novinama" da je policija zaprimila prijave za istraživanje navoda zbog malverzacija, te da će odluku o konačnoj istrazi dati Okružno tužilaštvo iz Istočnog Sarajeva. U Tužilaštvu nisu potvrdili da li će istraga protiv direktora Fonda PIO RS biti i zvanično otvorena.

Mastilo će biti i predmet istrage interne komisije koju je formirao Petar Đokić, novoizabrani ministar rada i boračko-invalidske zaštite, zbog nezakonitog sticanja penzije za tri člana porodice direktora PIO RS.

Resorni ministar je naglasio da su formirali komisiju sastavljenu od pravnika koja će izvršiti detaljan uvid u spise. Đokić je kazao da će o eventualnoj Mastilovoj smjeni biti riječi tek kada dobije konačnu ocijenu komisije.

Nakon sjednice UO Fonda PIO RS u Banjaluci, Đokić je saopštio da će zbog neodgovornog obavljanja dužnosti biti smijenjena direktorka Filijale Fonda PIO u Prijedoru Ljiljana Kragulj, te da će se to, vjerovatno, desiti u naredna dva dana i u Filijali Fonda PIO u Palama, jer je sporno pitanje vršioca dužnosti rukovodioca te filijale.

Đokić je napomenuo da će od svih rukovodilaca u Fondu tražiti da odgovorno i savjesno rade svoj posao, te da će oni koji to ne budu poštovali, biti smijenjeni.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE