• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakon omogućava nova zapošljavanja

Svako zapošljavanje novih službenika u javnom sektoru predstavlja apsolutno kršenje odluke o nezapošljavanju koja je donesena prošle godine.

 Zakon omogućava nova zapošljavanja Izvor: MONDO

Svako zapošljavanje novih službenika, savjetnika, portparola u javnom sektoru predstavlja apsolutno kršenje odluke o nezapošljavanju koja je donesena prošle godine - rekao je predsjednik Sindikata radnika u upravi Tomo Vrhovac.

Novoimenovana vlada Republike Srpske danas će održati prvu sjednicu, a novi ministri će, zahvaljujući zakonskim nedorečenostima, moći da zaposle nove službenike uprkos odluci o nezapošljavanju u javnom sektoru, pišu "Nezavisne novine".

List navodi da će se savjetnici, portparoli i drugi radnici zapošljavati na osnovu ugovora o djelu, odnosno da neće biti klasičnog ugovora o radu na neodređeno.

"Ipak, za svakog tog radnika se plaćaju doprinosi i sve što ide uz primanja, bez obzira što se radi o ugovoru o djelu, naknadi u nadzornom odboru ili nečem trećem", objašnjava Vrhovac, napominjući da se sve to naplati iz državne kase i da je očigledno da se ne poštuje zabrana zapošljavanja.

U Agenciji za državnu upravu RS su potvrdili da je odluka o nezapošljavanju novih službenika od novembra i dalje na snazi, te da će ona ostati takva sve dok eventualno nova vlada ne odluči drugačije.

"Državni službenici se ne mogu zapošljavati u ministarstvima i agencijama koje su pod kontrolom Vlade RS, dok savjetnike koji su angažovani u kabinetima ministara vode kao zaposlene na ugovor o djelu", rekao je sekretar ove agencije Aleksandar Radeta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE