• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šemsudin Mehmedović: Srbija vakcinacijom vara građane BiH

Autor Vesna Kerkez

Šemsudin Mehmedović iz SDA izjavio da "Srbija vara građane BiH vakcinama".

 Šemsudin Mehmedović: Srbija vakcinacijom vara građane BiH Izvor: Facebook/Šemsudin Mehmedović

"Građanin Bosne i Hercegovine ako ode u Beograd ne može proći ispod 200 do 300 konvertibilnih maraka troškova, koje ostavi u Republici Srbiji i naravno dobije vakcinu koja košta nekih dvadesetak KM. Ako pogledamo ekonomskim rezonom, oni zapravo varaju građane Bosne i Hercegovine", tvrdi zastupnik Stranke demokratske akcije u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović.

Ipak, dodaje kako za ovakvu situaciju nije kriva Srbija, već Savjet ministara koji se stavio u funkciju politike Republike Srbije.

"Prvenstveno mislim na predsjedavajućeg Vijeća ministara (Zoran Tegeltija op.a.) koji uopšte nije samostalan u donošenju svojih odluka nego, a što sam iskazao i nakon imenovanja Savjeta ministara. On ne može da se oslobodi okova njegovog političkog lidera, lidera političke stranke iz koje dolazi“, kazao je Mehmedović za BHT1.

Mehmedović kaže kako su institucije BiH rano stupile u kontakt sa COVAX mehanizmom, te se u prvo vrijeme smatralo da državne vlasti rade društveno koristan posao. Nakon toga pojavili su se, kako je rekao, "bočni udari, prvenstveno neprijatelja BiH“ i situacija je eskalirala, a posao nije urađen.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

SDA

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

E moj Šemso...koji si ti Srbomrzac....i onda se čudite što Lemi potencira priču o nemogućem zajedničkom životu u ovoj čudnoj tvorevini....pa je li moguće da jedan i polupismen čovjek dovede u pitanje dobronamjernost lidera susjedne države, ma kako se ona zvala....mogla je to biti i Croatia....šta bi onda rekao....tamo je još skuplje za otići....

Mladen bojDo

Sta covjek prica ovo je nevjerovatno, pa kad kosta 20km nabavi nam ljudino da se vakcinisemo, da nemoramo ici u trbi mrsku Srbiju.

MONDO REPORTAŽE