• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avion sa građanima BiH poletio iz Kaira

Avion sa 154 putnika poletio je u 17.30 časova sa kairskog aerodroma i na Međunarodni aerodrom Sarajevo trebalo bi da stigne u 19.30 časova.

 Avion sa građanima BiH poletio iz Kaira Izvor: MONDO

Ministarstvo inostranih poslova (MIP) BiH saopštilo je da je od početka nemira u Egiptu, u saradnji sa Ambasadom BiH u Kairu, preduzelo niz aktivnosti radi što efikasnijeg pružanja pomoći građanima BiH koji su se zatekli u Egiptu u toku antivladinih demonstracija.

U MIP-u BiH je odmah formiran multidisciplinarni operativni tim zadužen za detaljan monitoring i analizu svih pristiglih informacija kako bi se na najefikasniji način odgovorilo zahtjevima krizne situacije, te redovno informisalo Predsjedništvo BiH i Savjet ministara BiH.

Organizovana je evakuacija grupe od 25 studenata iz Luksora preko Istambula, koji su juče i prekjuče sigurno doputovali u Sarajevo, a u saradnji sa Ministarstvom bezbjednosti BiH osiguran je specijalni let aviokompanije "BH Erlajns" koji je jutros otputovao za Egipat.

Ministarstvo inostranih poslova BiH i dalje nastavlja da detaljno prati evakuaciju građana BiH i razvoj situacije u Egiptu, te preduzima sve neophodne korake u cilju pružanja pomoći državljanima BiH koji se još uvijek nalaze u ovoj zemlji.

Iz SDA je saopšteno da su državne i entitetske institucije pokazale su efikasnost u organizovanju evakuacije državljana BiH iz Egipta, kao i to da međusobnom saradnjom isključivo štite interese građana BiH, a posebno se pozdravlja angažman ministra bezbjednosti BiH Sadika Ahmetovića.

Nakon liberalizacije viznog režima za građane BiH, akcija evakuacije državljana BiH iz Egipta jedan je u nizu uspjeha Ministarstva bezbjednosti BiH, navode iz SDA.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE