• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mastilo pod lupom policije

CJB Istočno Sarajevo je iz Filijale Fonda PIO izuzeo originalnu dokumentaciju koja se odnosi na način utvrđivanja visine penzije za Mastilovu rodbinu

 Mastilo pod lupom policije Izvor: MONDO

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo je iz Filijale Fonda PIO u tom gradu izuzeo originalnu dokumentaciju koja se odnosi na način utvrđivanja visine penzije za određeni broj lica koja su u rodbinskoj vezi sa direktorom Fonda Zoranom Mastilom, potvrdila je Srni portparol Centra Danka Tešić.

Ona je navela da je Centar krajem decembra prošle godine dobio prijavu protiv odgovornih lica u Fondu PIO i počeo istragu po nalogu Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a po naredbi Osnovnog suda sa Sokoca.

Tešićeva je naglasila da slijedi uzimanje izjava i da će Centar, ukoliko se utvrde nepravilnosti i nezakonitosti u radu Fonda, podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Srna nezvanično saznaje da postoji osnovana sumnja da je Mastilo, uz pomoć vršioca dužnosti rukovodioca Filijale Istočno Sarajevo Bosiljke Borovčanin, povećao penzije ocu i stričevima.

Iako je ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić juče najavio da se danas očekuje smjena Borovčaninove, Srna saznaje, da je ona danas došla na posao.

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je, povodom medijskih navoda o propustima u radu direktora Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja RS Zorana Mastila, da niko u Srpskoj ne smije zloupotrebljavati funkciju i da se svako mora suočiti sa odgovornošću koju nosi.

Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da je taj slučaj, koliko mu je poznato, u domenu Vlade koja je formirala komisiju koja treba da ispita navode medija.

"Ti napisi ne smiju biti zaobiđeni. I ako Vlada odluči da Mastilo ostaje na funkciji ili ako ga smijeni, moraće da potvrdi da li su tačna pisanja medija o direktoru Fonda PIO", rekao je Dodik.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE