• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen zbog dojave o bombi

Darko I. (26) uhapšen je nakon što je priznao da je lažno dojavio policiji da je u Domu kulture u Rudom podmetnuta bomba.

 Uhapšen zbog dojave o bombi Izvor: MONDO

Portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Danka Tešić je podsjetila da je 28. januara muška osoba telefonom obavijestila Policijsku stanicu Rudo da je u prostorijama Doma kulture, gdje je zasjedala Skupština opštine Rudo, postavljena bomba. Nakon pregleda prostorija utvrđeno je da je riječ o lažnoj dojavi.

Ona je naglasila da je operativnim radom na terenu identifikovan izvršilac ovog djela i u dogovoru sa okružnim tužiocem juče je uhapšen Darko I, koji je tokom kriminalističke obrade priznao i opisao način izvršenja krivičnog djela.

Od uhapšenog je privremeno oduzeta i sim-kartica i mobilni telefon sa kojeg je lažno dojavljeno o podmetnutoj eksplozivnoj napravi.

Nakon dokumentovanja predmeta protiv Darka I. biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti.

Sjednica Skupštine opštine Rudo prekinuta je u petak samo 45 minuta nakon početka kada je policija obavijestila načelnika opštine Milka Čolakovića da je u skupštinskoj sali podmetnuta bomba.

Policija je odmah ispraznila salu iz koje su izašli odbornici i brojne novinarske ekipe, a poslije pregleda svih prostorija Doma kulture, gdje se održavaju sjednice SO, zasjedanje je nastavljeno, jer ništa sumnjivo nije pronađeno.

Dok je trajalo skupštinsko zasjedanje oko stotinu građana je protestovalo zvižducima protiv "preletača", odbornika koji često mijenjanjaju stranke, a zbog kojih je rad SO postao komplikovan.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE