• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj “Koljančić”: Optužnica protiv otmičara

Specijalno tužilaštvo RS podiglo je optužnicu protiv šest osoba zbog organizovanog kriminala u vezi sa otmicom Stanisalava Koljančića.

 Slučaj “Koljančić”: Optužnica protiv otmičara Izvor: MONDO

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv šest lica zbog organizovanog kriminala u vezi sa otmicom Stanisalava Koljančića radi pribavljanja protivprave imovinske koristi od 3,9 miliona KM, kao i zbog zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Optužnica je podignuta protiv Izeta Šahinovića, Boriše Delevića, Dalibora Džombića, Žarka Milanovića, Sauda Filipovića i Ranka Ševe i predloženo je da se svima produži pritvor do okončanja glavnog pretresa, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

Šahinovića, koji je bivši policijac iz Bihaća, optužnica tereti da je organizator, a ostala lica da su pripadnici zločinačkog udruženja koje je tokom prošle godine djelovalo u Republici Srpskoj.

Banjalučki biznismen i bivši vlasnik kafe-bara "Kajak" Stanislav Koljančić otet je 5. oktobra prošle godine ispred restorana "Stari mlin" u Banjaluci, nakon čega je prebačen na unaprijed obezbijeđenu lokaciju u mjestu Piskavica - Babići. On je drugog dana, nakon što je pod prijetnjom smrću, potpisao unaprijed pripremljene ugovore na štetu svoje imovine, odvezen na nepoznatu lokaciju u rejonu sela Sokolište u opštini Novi Grad. Tu su ga otmičari pustili na slobodu nakon što su saznali da su im organi gonjenja na tragu.

Mediji su ranije objavili da je notar iz Prijedora Saud Filipović, inače bivši ministar pravde RS, sedam mjeseci skupljao neophodna dokumenta kako bi cjelokupna imovina otetog biznismena preko noći prešla u ruke Delevića. Filipović se pred istražiocima branio da je na sve bio primoran, jer su prijetili njegovoj porodici.

Policija je tokom istrage otkrila dva automobila, "alfa romeo" i "fiat punto", u čijem gepeku je bio zatočen Koljančić. Pronađen je i jedan pištolj. Svi pronađeni tragovi tada su poslati na DNK vještačenja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE