• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preispitati medijske navode o reketiranju

Ministarstvo bezbjednosti BiH zatražilo provjeru svih informacija o reketiranju pojedinaca, medijskih kuća i podmićivanju državnih zvaničnika

 Preispitati medijske navode o reketiranju Izvor: MONDO

Ministarstvo bezbjednosti BiH zatražilo je od agencija za provođenje zakona u BiH, na osnovu zahtjeva urednika magazina "60 minuta" Bakira Hadžiomerovića, da budu ispitane i provjerene sve informacije o reketiranju pojedinaca, medijskih kuća i podmićivanju visokih državnih zvaničnika koje su do danas objavljene u elektronskim i štampanim medijima u BiH.

U Ministarstvu smatraju da, radi pouzdanog informisanja građana BiH, ''treba stati u kraj navodnom reketiranju pojedinaca, medijskih kuća, kao i podmićivanju visokih državnih zvaničnika''.

"Zato očekujemo da institucije za provođenje zakona odrade svoj dio posla, u skladu sa zakonima u BiH", saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Mediji su u posljednjem periodu objavili da je Hadžiomerović reketirao sa 30.000 evra hrvatsku naftnu kompaniju "INA", a novinar FTV-a Slobodan Vasković direktora "Ekvator kompanije" Đorđa Davidovića i prethodno kao urednik lista "Patriot" bivšeg direktora Auto-moto saveza Republike Srpske Branu Subotića.

U dnevniku FTV u utorak, 1. februara, objavljeno je da su bivšem federalnom ministru prostornog uređenja i zaštite životne sredine Salki Obhođašu nudili novac predstavnici vlasnika ''Nezavisnih novina'' i ''Glasa Srpske" Željka Kopanje, kako bi svjedočio da ga je reketirao Hadžiomerović.

OBHOĐAŠ: NIKO NIJE SPOMENUO KOPANjU


Bivši federalni ministar prostornog uređenja i zaštite životne sredine Salko Obhođaš istakao je da mu je nepoznata osoba nudila novac da svjedoči da ga je reketirao urednik emisije "60 minuta" Bakir Hadžiomerović, ali da tada nije pomenuto nijedno ime, pa ni Željka Kopanje, kako je to objavila FTV.

"Kontaktirala me je osoba, meni nepoznata, i nudila mi da svjedočim protiv Hadžiomerovića da je on od mene uzimao reket", piše u Obhođaševom saopštenju, uz napomenu da iz moralnih razloga nije pristao na to "s obzirom da ova zemlja ima kapacitet da se o svemu sazna istina".

Obhođaš je istakao da tokom ''ovog razgovora nisu spominjana imena bilo kojih osoba, osim Hadžiomerovića", pišu "Nezavisne novine" u sutrašnjem broju.

FTV je 1. februara objavila da su Obhođašu novac nudili "emisari Željka Kopanje, vlasnika `Nezavisnih novina` i `Glasa Srpske`", te da su o svemu upoznati čelnici SDA Sulejman Tihić, Mirsad Kebo i Sadik Ahmetović.

Tihić i Kebo su demantovali navode FTV, a Ahmetović je za dnevnik FTV potvrdio da je o svemu upoznat u kafanskoj priči sa novinarom "60 minuta" Avdom Avdićem. Ahmetović je u dnevniku potvrdno odgovorio na pitanje novinarke da li je u jednom beogradskom restoranu o podmićivanju Obhođaša razgovarao sa Avdićem, piše list.

Obhođaš je bez saglasnosti vrha stranke SDA podnio ostavku prije dvije godine na mjesto ministra prostornog uređenja i zaštite životne sredine u Vladi FBiH i od tada je ova funkcija upražnjena, a neimenovanje novog ministra proizvelo je sukob između SDA i HDZ BiH.

Obhođaš je prije 15 dana raspustio kompletan Kantonalni odbor SDA u Goraždu, uz obrazloženje da je ostvario loš izborni rezultat. Ova odluka nije bila usaglašena sa najvišim organima stranke.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE