• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik očekuje ekspanziju “Delte”

Predsjednik RS Milorad Dodik očekuje poslovnu ekspanziju kompanije "Delta holding" u Srpskoj, gdje zauzima značajno mjesto u poslovnom svijetu

 Dodik očekuje ekspanziju “Delte” Izvor: MONDO

Dodik, koji je sa premijerom RS Aleksandrom Džombićem u Beogradu prisustvovao proslavi 20 godina postojanja ''Delte'', rekao je da ova kompanija zapošljava više od 1 100 radnika u Srpskoj, sa prometom u prošloj godini od skoro 200 miliona maraka.

"To je za nas veoma važan privredni subjekt. Dobri odnosi koje imaju RS i ova kompanija sigurno su garancija za nova ulaganja, kao što je izgradnja tržnog centra u Banjaluci, što je plan. Znamo da su riješili problem lokacije i da sada treba da se pripreme za izgradnju", rekao je Dodik za Agenciju SRNA i RTRS.

On je istakao da se ''Delta'' priprema za značajnu izvoznu ekspanziju poljoprivrednih proizvoda iz Srbije i regiona prema, prije svega, Rusiji, i sigurno je da u tome RS može da ima svoje mjesto i šansu.

Prema njegovim riječima, ''Delta'' širom RS kroz svoje sisteme, ''Maksi'' i ''Tempo'', gradi različite objekte i već je postala prepoznatljiv brend.

"Ono što vidimo kao mogućnost je orijentacija `Delte` ka agraru. Nesumnjivo je da iskustva koja već sada oni koriste iz Evrope mogu da posluže i nama da osposobimo i usmjerimo našu poljoprivrednu proizvodnju ka granama koje mogu da budu važne za regionalni i širi okvir", istakao je predsjednik RS.

Govoreći o drugim investitorima iz Srbije, Dodik je rekao da je juče u Banjaluci potpisan ugovor koji se odnosi na istraživanja eksploatacije sirove nafte.


"Primjećujemo i druge kompanije. Tu je `Hemofarm`, koji je prošle godine završio investicioni cuklus od devet miliona evra i najavio u narednim godinama dalje podizanje kapaciteta. Tu su i mnoge druge firme iz oblasti građevinske operative, koje se interesuju za određene mogućnosti izgradnje na prostoru RS", rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da ne vjeruje da će do kraja februara biti formirana vlast na nivou BiH.


On je naglasio da je pozicija Republike Srpske jasno definisana Dejtonom i da Srpskoj pripada jedan broj ministarskih mjesta.

"Treba da nam pripadnu četiri ministarska mjesta. Tražimo Ministarstvo inostranih poslova, a o ostalom možemo da se dogovorimo", rekao je Dodik novinarima Srne i Radio-televizije RS.

On je naveo da "stvar treba pojednostaviti" ako se želi postići dogovor, odnosno završiti konstituisanje vlasti, a onda na dnevni red mogu da se stavljaju različita pitanja.

Dodik je dodao da Srpska nema poseban interes da se zalaže za neke stvari koje se potenciraju iz Sarajeva. "To nije naš dnevni red i sigurno nećemo ići dnevnim redom koji predlaže SDP u pogledu nekih reformi i drugih pitanja", rekao je Dodik.

On je naveo da je SNSD zajedno sa SDS-om, kao i još nekim političkim partijama iz RS, spreman da uđe u strukture vlasti na nivou BiH.


"Ovaj put pokazujemo potpuno jedinstvo u nastojanju da uzmemo ono što nama pripada i da zajedno pokušamo da gradimo rješenja koja su moguća, a ne da se unaprijed, prije formiranja vlasti, preuzme obaveza bilo čega", rekao je Dodik.

On je rekao da je jedina obaveza partija iz RS Dejton i Srpska, a ne BiH u smislu kako to žele da nametnu iz Sarajeva.

"Naša obaveza, što se tiče BiH, je isključivo u dejtonskom kapacitetu i ništa više", rekao je Dodik koji je u Beogradu sa premijerom RS Aleksandrom Džombićem prisustvovao proslavi 20 godina postojanja kompanije "Delta".

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE