• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hag: Pravi spisak branitelja na vidjelo

Odbrana Miće Stanišića zatražila je od sudskog vijeća da izda obavezujući nalog Zagrebu za dostavljanje Jedinstvenog registra hrvatskih vojnika iz rata.

 Hag: Pravi spisak branitelja na vidjelo Izvor: MONDO

Kako je objavio Haški sud, Stanišićevi branioci su u obrazloženju zahtjeva naveli da su na internet stranici www.registarbranitelja.com pronašli imena nekih civilnih žrtava navedenih u dodatku haške optužnice protiv Stanišića.

Odbrana navodi da je u maju prošle godine zatražila od Hrvatske da ih obavijesti da li su podaci na toj internet stranici autentični i vjerodostojni, kao i da im dostavi taj službeni registar.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa je u julu prošle godine odgovorilo da podaci objavljeni na toj internet stranici "nisu autentični i vjerodostojni", a da su službeni podaci o hrvatskim vojnicima iz proteklog rata sadržani u jedinstvenom registru i da su "zaštićeni Ustavom Hrvatske od javnog objavljivanja i korištenja izvan zakonom propisane svrhe".

U podnesku odbrane od 7. februara navodi se da se neke od navodnih civilnih žrtava navedenih u dodatku optužnice takođe pojavljuju u registru imena bivših hrvatskih vojnika kao pripadnici oružanih snaga Hrvatske u vrijeme na koje se odnosi optužnica i u vrijeme njihovog navodnog nestanka.

Stanišiću se u Hagu sudi za zločine počinjene nad nesrpskim stanovništvom na području BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE