• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još nema prevoda presude za Srebrenicu

Prvostepena presuda koja je u junu prošle godine izrečena sedmorici nekadašnjih visokih oficira policije i VRS još nije predata osuđenima na srpskom jeziku.

 Još nema prevoda presude za Srebrenicu Izvor: MONDO

Ovo su saopštili zastupnici odbrane na današnjoj statusnoj konferenciji, ukazavši da na taj način oni ne mogu da aktivno učestvuju u žalbenom postupku.

"Presuda ima oko 800 stranica i prevodioci rade brzo koliko mogu", rekao je predsjedavajući Žalbenog vijeća, sudija Patrik Robinson.

On je podsjetio da je prevod presude na srpski jezik trebalo da bude završen prije božićne pauze u radu suda i najavio da će proveriti kakvo je sada stanje.

Statusnoj konferenciji je prisustovao i Ljubomir Borovčanin, koji nije uložio žalbu na presudu i kaznu od 17 godina zatvora, ali mu je omogućeno da se sudu obrati o uslovima u pritvoru ili drugim pitanjima vezanim za predmet.

Borovčanin je saopštio da nema pitanja koje bi pokrenuo, a primjedbe na uslove pritvora ili zdravstvene probleme nisu imali ni drugi optuženi.

Odbrana Vinka Pandurevića najavila je da će tražiti njegovo hitno puštanje na privremenu slobodu, ali nije bilo riječi o detaljima budućeg zahtjeva.

Prvostepnom presudom od 10. juna prošle godine raspravno vijeće je, zbog njihove uloge u zločinima u Srebrenici i Žepi 1995. godine, na doživotni zatvor osudilo Vujadina Popovića i Ljubišu Bearu. Drago Nikolić je osuđen na 35 godina zatvora, Radivoje Miletić na 19, a Vinko Pandurević na 13 godina zatvora. Sud je Milanu Gveri, koji je osuđen na pet godina zatvora, odobrio prijevremeno puštanje na slobodu 28. juna prošle godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE